Nie usuną bo zapisali to w ustawie, art. 27 ust. 2. Czego kompletnie nie rozumiem. Jak wszystkie wnioski na pellet którym wydaje decyzje odmowne maja mi teraz oswiadczyc ze nie składali wniosków o weglowy jesli składali. A nawet jesli składali to na podstawie złożenia wniosku na weglowy moge odmówic na pelletowy? Przeciez nie ma na to podstawy prawnej. Zwyczajne pomyłki bo myśleli ze ze to jest jeden wnioske dla wszytskich zródeł. Czy do prokuratury ich wysłac bo oswiadczaja cos co kaze im ustawa bo nie przewiduje dla nich innych druków....
Art 24.ust 4 W przypadku gdy pod jednym adresem miejsca zamieszkania zamieszkuje więcej niż jedno gospodarstwo domowe, jeden dodatek dla gospodarst domowych przysługuje dla wszystkich gospodarstw domowych zamieszkujących pod tym adresem.kalina.malina pisze: ↑20 wrz 2022, 10:21Te art mówia o tym że to samo gosp domowe nie moze dostac dodatk na inne zródło ciepła natomiast ja (i ludzie) pytam o to czy inne osp domowe tez nie może? Szukam podstawy prawnej
A co z definicją głównego żródła ciepła? Ile tych głównych żródeł jest???Jeśli wszyscy skadali na węglowy, to nagle kocioł na pelet drzewny nie może byc głównym źródłem chyba....kalina.malina pisze: ↑20 wrz 2022, 11:11Jaski sens to ma ale jak uzasadnisz odmowe dodatku np na drewno czy pellet z powodu tego że inne gosp domowe z tego adresu juz uzyskało dodatek na węgiel (swoją droga np na inny piec czy koze). Napisac ze wszytskie gosp juz dostały ten dodatek? To ktos powie ze przeciez on nie dodstal, jego wniosek pozostawiono bez rozpoznania.