heheh taaa... zwłaszcza jak wchodzę w ceeb i widzę 7 roznych deklaracji zlozonych przez najemcow, wspolwlascicieli itd. ...

heheh taaa... zwłaszcza jak wchodzę w ceeb i widzę 7 roznych deklaracji zlozonych przez najemcow, wspolwlascicieli itd. ...
Wal odmowy, niech się gagatki odwołująkalina.malina pisze: ↑30 wrz 2022, 10:26Zaczyna się cyrk z nadawaniem numerów domu i wątpliwości czy zgłoszenie teraz pieca pod nowym numerem uprawnia do dodatku węglowego. Nadal nie jest to nowo uruchomiony piec , ani wymieniony, ani nowo kupiony. JA wiem ze mozna naoszukiwac wszystko ale czy z nowa deklaracja dla nowego numeru złzona normalnie jako intniejace zródło ciepła powinna byc odmowa dodatku? Czy np powinna byc korekta starej deklaracji z w akresie zmiany adrsu i wtedy jest to korekta "dozwolona" ? Nijak nie moge wyczytac z poradnika jakii jest zamysł ministerstwa ale ludzie juz szturmują urząd.
U nas podobnie właściciel zgłosił piece których w ogóle nie masvenska pisze:U nas też są hocki-klocki z tym co pozgłaszane - bo zarządca sobie zgłosił to, co mu pasowało, a stan w lokalach jest inny... i ludzie poskładali swoje deklaracje, ale czy uznawać je jako korekty? Bo to co zarządca wskazał w CEEB, nie pokrywa się z wnioskami ludzi, bo np. nie mają kotłów, a piece kaflowe, albo zarządca wskazał kocioł gazowy, a ludzie w życiu by zgody nie dostali na gaz...
Jeżeli są dwie deklaracje pod jeden adres - bo są dwa budynki i dwóch właścicieli - to jak jeden z nich nada sobie nowy numer, to będzie korekta deklaracji i wtedy przyznajemy.kalina.malina pisze: ↑30 wrz 2022, 10:26Zaczyna się cyrk z nadawaniem numerów domu i wątpliwości czy zgłoszenie teraz pieca pod nowym numerem uprawnia do dodatku węglowego. Nadal nie jest to nowo uruchomiony piec , ani wymieniony, ani nowo kupiony. JA wiem ze mozna naoszukiwac wszystko ale czy z nowa deklaracja dla nowego numeru złzona normalnie jako intniejace zródło ciepła powinna byc odmowa dodatku? Czy np powinna byc korekta starej deklaracji z w akresie zmiany adrsu i wtedy jest to korekta "dozwolona" ? Nijak nie moge wyczytac z poradnika jakii jest zamysł ministerstwa ale ludzie juz szturmują urząd.
Czyli:Aby złożyć deklarację:
- przejdź do listy budynków,
- jeżeli nie dodałeś wcześniej budynku, dla którego chcesz złożyć deklarację, wybierz opcję Dodaj Budynek i wypełnij jego metrykę,
- po dodaniu budynku przejdź do listy budynków i w prawym górnym rogu w kolumnie Akcje wybierz rodzaj deklaracji, którą chcesz dla niego złożyć