DW zmiany, zmiany, zmiany, projekt... - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 47 z 63    [ Posty: 622 ]

Napisano: 04 paź 2022, 8:50

według mnie nowy adres, nowa deklaracja i dla nowego adresu to jest nowe źródełko na tak
jada
Referent
Od: 01 wrz 2017, 19:23
Zajmuję się: PS/ŚW/FA

Napisano: 04 paź 2022, 11:07

Nie moze tez tak byc ze kazdy nowo nadany numer domu ma odmowe jesli nie kupił pieca do 14 dni temu bo chyba nie taki był zamysł ze tylko dla "starych" numerów. Adresy nadawac mozna przeciez w kazdym czasie oraz regulowac stan prawny, nie ty;lko dla nowych budynków. Postepowania spadkowe, odpisy, darowizny, kupna. Wszystko sie moze dziac zawsze.
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 04 paź 2022, 15:24

zamysł może taki nie był, ale ustawa jest tak sformułowana
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 04 paź 2022, 15:30

kalina.malina pisze:Nie moze tez tak byc ze kazdy nowo nadany numer domu ma odmowe jesli nie kupił pieca do 14 dni temu bo chyba nie taki był zamysł ze tylko dla "starych" numerów. Adresy nadawac mozna przeciez w kazdym czasie oraz regulowac stan prawny, nie ty;lko dla nowych budynków. Postepowania spadkowe, odpisy, darowizny, kupna. Wszystko sie moze dziac zawsze.
Alalala pisze:
04 paź 2022, 15:24
zamysł może taki nie był, ale ustawa jest tak sformułowana
No właśnie... mnie to dzisiaj uświadomiono, bo do dziś myślałam, że "spóźnialscy" lub osoby nadające numer domu na stary dom a składający pierwszą deklarację(bo mają nowy numer) normalnie mogą dostać dodatek... Tak też mówiono na szkoleniach i forum dla kierowników OPS. U nas jest masę takich ludzi.
Gopsiara6
Stażysta
Od: 14 paź 2020, 12:07
Zajmuję się: ŚR/FA/CP

Napisano: 05 paź 2022, 13:24

Powiedzcie mi że ten wymysł z dystrybucją węgla do mieszkańców to jakiś żart? Oni na poważnie to biorą pod uwagę?
Teraz najlepsze: "Jak wskazywał wicepremier, samorządy to "część władzy państwowej, taka sama jak władza rządowa". "Niech się samorządy nie migają, przed tym, że jak trzeba wykonywać obowiązki wobec swoich mieszkańców, to wtedy umywają ręce" - stwierdził Sasin, dodając, że cała władza odpowiada za to, żeby Polacy mieli ciepło w domach".
Napisałabym kilka słów, ale sobie daruję. Ręce mi opadły.
Jessie
Starszy referent
Od: 19 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: FIN

Napisano: 05 paź 2022, 13:46

to nie żart, już kupujcie szuflę i taczki :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 05 paź 2022, 14:21

A wiecie co jest najgorsze? że pomimo woli, jesteśmy częścią tej propogandy i rozdawnictwa...
"You know what I think? It don't really matter what I think."
eldery
Stażysta
Od: 05 wrz 2017, 9:17
Zajmuję się: ŚR/CP/DO/DW

Napisano: 05 paź 2022, 15:10

Samorządy stoją obok i patrzą i się nie włączają? Umywają ręce jak trzeba działac dla mieszkańców? Co za bezczel. A kto im realizuje wszystkie te zadania, świadczenia osłonowki weglówki. dowozy na szczepienia, zywnosc, maseczki i wszystko co nawymyslają. Skoro samorządy stoją obok i patrza to moze niechn naprawde zaczną stac obok nic nie robić.
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 05 paź 2022, 21:23

Jessie pisze:
05 paź 2022, 13:24
Powiedzcie mi że ten wymysł z dystrybucją węgla do mieszkańców to jakiś żart? Oni na poważnie to biorą pod uwagę?
Teraz najlepsze: "Jak wskazywał wicepremier, samorządy to "część władzy państwowej, taka sama jak władza rządowa". "Niech się samorządy nie migają, przed tym, że jak trzeba wykonywać obowiązki wobec swoich mieszkańców, to wtedy umywają ręce" - stwierdził Sasin, dodając, że cała władza odpowiada za to, żeby Polacy mieli ciepło w domach".
Napisałabym kilka słów, ale sobie daruję. Ręce mi opadły.
Nie no nie wierzę :o :shock:
nowa21
Stażysta
Od: 18 sie 2021, 20:33
Zajmuję się: SR/FA

Napisano: 06 paź 2022, 7:21

Prezydent Otwocka już sprzedaje węgiel swoim wyborcom, kolejni włodarze gmin już stoją w kolejce pod kopalnią.
pawel.w
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:22
Zajmuję się: PS/ŚW/ŚR/FA/ itd.

Strona 47 z 63    [ Posty: 622 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x