Edukacja seksualna w Polsce - HYdE PaRK

Strona 18 z 23    [ Posty: 221 ]

Napisano: 26 sty 2015, 19:02

"Wg. kościoła seks nie powinien być uprawiany tylko dla przyjemności. Powinien mieć cel wyższy."-pisze p.Ares (prawdopodobnie agnostyk )
"Ares z żoną/można też można uprawiać seks na spontanie "-pisze elmer,( prawdopodobnie katolik).

Panowie porozmawiamy ?
Moim zdaniem seks można uprawiać tylko dla przyjemności lub pieniędzy, nie zakłada się tu "celu wyższego" .Ten akt nie musi mieć żadnego związku z kościołem, uczuciem, miłością. Dwoje ludzi po prostu uprawia ze sobą seks. I tyle.
Czy można zatem powiedzieć elemer - że z żoną uprawisz seks . Żonę darzysz uczuciem, miłością - więc kochasz się z żoną i tutaj - w tym akcie kk upatruje najwłaświwszy moment do przekazywania daru życia. No nie wiem ? Tak myślę.

Podsumowując powyższe i odnosząc do sytuacji : Ares - może powiedzieć zatem, że uprawia seks na spontanie ( bez zobowiązań), może on być przelotny/ przypadkowy, Ares nie musi kochać by uprawiać seks- natomiast ty elemer jako, że masz żonę nie możesz tego powiedzieć. Ty ze swoją żoną się kochasz - to jest coś więcej - to już nie przypadek, jest uczucie.
Co myślicie o tym??
To jak nazwać akt współżycia w sytaucji kiedy ten konkretny człowiek -to ani twój mąż/żona -ale zdecydowanie nie jest to także przypadkowy partner- lecz ktoś kogo kochasz ??
Moim zdaniem to uprawianie miłości.
Ważne jest moim zdaniem zatem, by odróżniać to kiedy możemy mówić o seksie a kiedy o kochaniu. Wam facetom jak widzę nie robi to specjalnej różnicy . Katolik i agnostyk- a jedno myślenie, które = seks z kobietą.;)
Emili
Stażysta
Od: 11 sty 2015, 17:22
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 19:08

To uczucie i oddanie musi być. Tak twierdzi KK.
Ares

Napisano: 26 sty 2015, 19:26

odbiegam od tematu celowo, jak sądzę nie wprawi to pana w zakłopotanie. Moja drobna sugestia.
Ares znowu sie z toba zgadzam! Musisz byc madrym czlowiekiem.....,powiedziała Ania2.( mała donosicielka co prawda - ale w tym stwierdzeniu mi się podobała) - czemu zlekceważył pan Anię. Czemu nie odniesie się pan się do niej..byłoby miło?
Emili
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 19:39

Musiałbym zboczyć z tematu;)
Poza tym co miałem jej odpisać? Trudno się wbić między narcyza i głupka:P
Wszystko zostało by źle odebrane.
Ania chyba mnie nie zrozumiała. Albo ja jej nie zrozumiałem.
Przecież potępiłem donosicielstwo.

Mądry to ktoś kto przyznaje ci rację;)
Ares

Napisano: 26 sty 2015, 20:25

zrozumiała, zrozumiała Ania ..;) było już tak parę razy.
a pamięta pan 3/4 lata temu była jedna, chyba " ciekawa " miała na"imię"
Już ja wiem .... Och jak ona biedna biegała wieczorem a jak ówczesny pan Adam jej doradzał by sama nie biegała i takei tam ;) jak on się o nią martwił, pamiętam, wszystko pamiętam .. ;)
Emili
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 20:36

Pamiętam ciekawą. Lubiłem ją.
Ciekawe co z nią. Pamiętam że aspirowała do kogoś więcej niż pr. socjalny. Jakiś dom dziecka czy coś.

Kurcze jak te lata lecą. Tyle czasu na tym forum już jestem. Nawet nie pamiętam swojego pierwszego postu. To chyba był rok 2009. A oni wciąż mnie nie lubią.
Ares

Napisano: 26 sty 2015, 21:25

eee tam gdzie nie lubią ...fajny gość, nowy , jeszcze nie śmigany.
Emili
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 21:28

Śmigany ale wciąż jak nówka;)
Dbam o swoje atuty.
Ares

Napisano: 26 sty 2015, 22:02

jestem zmęczona i padam ... -ale miło się z panem rozmawiało- Ares . Jak pan myśli czy moglibyśmy uznać - że wszystko jest już między nami ok?

ps. Muszę odpocząć a szkoda - pogadałabym chętnie .
Dzisiaj ściągnęłam z PCK tony żywności do OPS, pojechałam osobiście żeby dopilnować, śnią mi się po nocy te 1690 szt mielonek, oleju itd itd, przemarzłam .Ludzie jak dobrze, że ja mam takich pracowników...bardzo dużo pomagają.
Dobrej nocy.
Emili
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 23:45

A było kiedys nie OK?
Ares

Strona 18 z 23    [ Posty: 221 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny