EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 14 z 31    [ Posty: 310 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 06 lut 2014, 10:48

rozpoczeliśmy projekt i tam to mamy zapisane że albo staz albo praktyka i teraz niewiem z jakich przepisów dać wynagrodzenia i w jakich wysokościach
~`miki

Napisano: 06 lut 2014, 14:32

~`miki
a gdzie macie to wpisane w budżet?
~I.

Napisano: 11 lut 2014, 10:25

Czy projekty skierowane są wyłącznie dla osób korzystających z pomocy społecznej, czy udział mogą brać również osoby, które nigdy nie korzystały ze świadczeń pomocy? Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam
~Aśka

Napisano: 11 lut 2014, 16:19

ile musi wynosić minimalny koszt kontraktu socjalnego bo zwariowałam od 2 tyś do 6 tyś ?dobrze myślę
~nowa

Napisano: 11 lut 2014, 16:52

Aśka: patrz str 9, przypis nr 9 w \"Zasady przygotowania, realizacji i rozliczania projektów systemowych Ośrodków Pomocy
Społecznej, Powiatowych Centrów Pomocy Rodzinie oraz Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w ramach
Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013\":
\" Przez osoby korzystające ze świadczeń pomocy społecznej rozumie się osoby otrzymujące zarówno
świadczenia pieniężne i/lub niepieniężne z OPS (np. praca socjalna), a także osoby korzystające ze świadczeń
(usług) PCPR, w tym realizowanych finansowanych na podstawie przepisów ustawy o rehabilitacji zawodowej i
społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych oraz ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy
zastępczej. Okres korzystania ze świadczeń nie jest określony - decyzję w zakresie wyboru osób do projektu
podejmuje beneficjent (może to być zatem trwałe korzystanie ze świadczeń pomocy społecznej jak równiez
korzystanie na okoliczność projektu).\"
~socjalna_pokl

Napisano: 11 lut 2014, 17:00

~nowa: nie ma minimum, uśredniony koszt to 6tyś. zerknij na str 36 Zasad..,
~socjalna_pokl

Napisano: 12 lut 2014, 13:48

Jak z tym instrumentem edukacyjnym??trzeba koniecznie go zrealizować?!
~kaśka

Napisano: 12 lut 2014, 16:04

Dziękuję bardzo za informację. A jeszcze mam jedno pytanie. Jeżeli mamy osoby powracające do projektu np. z roku 2009, to czy one ponownie wypełniają deklaracje uczestnictwa? Jak to wygląda z PEFSem?
~Aśka

Napisano: 12 lut 2014, 16:04

Dziękuję bardzo za informację. A jeszcze mam jedno pytanie. Jeżeli mamy osoby powracające do projektu np. z roku 2009, to czy one ponownie wypełniają deklaracje uczestnictwa? Jak to wygląda z PEFSem?
~Aśka

Napisano: 12 lut 2014, 16:46

Witam!

Przeprowadzamy rekrutację do projektu systemowego Poddziałanie 7.1.1.
Jak uważacie ? Czy można zrekrutować do projektu osobę, która równocześnie uczestniczy w projekcie PUP pn: \" Expres do zatrudnienia\" Poddziałanie 6.1.1. Gdzieś na internecie wyczytałam, że nie można równocześnie uczestniczyć w dwóch projektach dofinansowywanych przez Unię.
~RITA

Strona 14 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x