EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 12 z 31    [ Posty: 310 ]

Napisano: 27 sty 2014, 11:50

Witam kochani

mam pytanie co do KWARTALNEJ OCENY WYDATKów W RAMACH AKTYWNEJ INTEGRACJI - ROBICIE?
czy ktoś ma może wzór takiej oceny ( tabelki)?

i jak w takiej ocenie wykazać koszt konsultacji indywidualnych i warsztatów aktywnego poszukiwania pracy na jednego uczestnika jak mamy doracę zawodowego na etacie?
pomóżcie

gosiaczek pokl
~~gosiaczek

Napisano: 27 sty 2014, 12:16

jak doradca jest tylko zatrudniony do projektu to dzielisz jego wynagrodzenie przez liczbę uczestników, którzy skorzystali z jego wsparcia i masz. ale to zalezy jak on jest zatrudniony i do czego... a ocena może być zrobiona w tabeli exel łącznie dla wszystkich uczestników lub dla każdego oddzielnie
~Dora

Napisano: 27 sty 2014, 12:29

dora
bardzo ci dziękuję
~~gosiaczek

Napisano: 27 sty 2014, 13:34

Czy osobę z ktora podpisano deklaracje uczestnictwa w projekcie i nie podjęla zadnego dzialania w projekcie poniewaz otrzymala prace traktowac jako osobe która przerwała udzial w projekcie czy zakonczyla udzial w projekcie?
~ola

Napisano: 27 sty 2014, 14:14

~ola
deklaracja powinna zostać podpisana w dniu udzielenia pierwszego wsparcia, w przypadku o którym piszesz taka osoba nie powinna być wykazywana jako uczestnik projektu.
~nowa

Napisano: 27 sty 2014, 14:45

Mam pytanie z PZP, czy szacując wartość zamówienia bierzecie pod uwagę tylko zadania zlecone czy całą wartość projektu?
~boa

Napisano: 27 sty 2014, 15:26

A jeszcze co do deklaracji to jak rozwiazujecie sprawe przetargow kiedy trzeba znac dokladna liczbe osob bioracych udzial w szkoleniu? My podpisujemy deklaracje i kontrakt wczesniej i w kontrakcie okreslamy juz scieszke dzialania min rodzaj sparcia.
~ola

Napisano: 27 sty 2014, 15:31

a ijeszcze mam jedno pytanie dotyczace umowy ramowej, a mianowicie znalazlam tam zapis o tym, że firma szkoleniowa musi byc zarejestrowana na stronie internetowej www.inwestycjawkadry.pl oraz www.pociagdokariery.pl czy to odtyczy wszystkich firm szkoleniowych bioracych udzial w przetaru? Z gory dziekuje za pomoc jestem nowym koordynatorem merytorycznym i kontynuuje prace poprzednika:>
~ola

Napisano: 28 sty 2014, 10:29

~ola
w ubiegłym roku mieliśmy taka sytuacje, że część kontraktów i deklaracja zostały podpisane ze względów organizacyjnych (duża liczba uczestników) w piątek, a pierwszy kurs rozpoczynał się w poniedziałek, uczestniczka została ubezpieczona, materiały promocyjne i szkoleniowe zostały zakupione (koszt na nią został poniesiony), a w poniedziałek już po rozpoczęciu formy wsparcia zadzwoniła, że rezygnuje bo idzie do pracy. Wykazaliśmy ja jako uczestnika który zakończył udział zgodnie z zaplanowaną ścieżką bo doniosła nam umowę. IP nie miała zastrzeżeń, koszt ubezpieczenia i materiałów był wydatkiem jak najbardziej kwalifikowany. Kilka dni później na jej miejsce została dołączona do projektu inna osoba, z listy rezerwowej.
~socjalna_pokl

Napisano: 28 sty 2014, 11:13

~socjalna_pokl dziekuje za odpowiedz:>
Z tego co juz zaobserwowalam Deklaracja i kontrakt s. zostaly podpisane duzo wczesniej niz pierwsze szkolenie ze wzgledu na przetarg tzn. pracownicy socjalni robia indywidualna diagnozę podpisuja deklaracje i kontrakt wtedy koordynator pod konkretne osoby (liste osob zakwalifikwanych do danego wsparcia) oglasza przetarg i nawet czasem miesiac zanim zaczniemy pierwsze szkolenie.
I tu wlasnie w tym czasie zdarzyly sie rezygnacje ze wzdledu na podjecie pracy. A czy nie liczy sie wykonywana w tym okresie praca socjalna?

~ola

Strona 12 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x