EFS dla OPS cz. XI
Re: EFS dla OPS cz. XI
rozpoczeliśmy projekt i tam to mamy zapisane że albo staz albo praktyka i teraz niewiem z jakich przepisów dać wynagrodzenia i w jakich wysokościach
Czy projekty skierowane są wyłącznie dla osób korzystających z pomocy społecznej, czy udział mogą brać również osoby, które nigdy nie korzystały ze świadczeń pomocy? Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam
ile musi wynosić minimalny koszt kontraktu socjalnego bo zwariowałam od 2 tyś do 6 tyś ?dobrze myślę
Aśka: patrz str 9, przypis nr 9 w \"Zasady przygotowania, realizacji i rozliczania projektów systemowych Ośrodków Pomocy
Społecznej, Powiatowych Centrów Pomocy Rodzinie oraz Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w ramach
Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013\":
\" Przez osoby korzystające ze świadczeń pomocy społecznej rozumie się osoby otrzymujące zarówno
świadczenia pieniężne i/lub niepieniężne z OPS (np. praca socjalna), a także osoby korzystające ze świadczeń
(usług) PCPR, w tym realizowanych finansowanych na podstawie przepisów ustawy o rehabilitacji zawodowej i
społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych oraz ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy
zastępczej. Okres korzystania ze świadczeń nie jest określony - decyzję w zakresie wyboru osób do projektu
podejmuje beneficjent (może to być zatem trwałe korzystanie ze świadczeń pomocy społecznej jak równiez
korzystanie na okoliczność projektu).\"
Społecznej, Powiatowych Centrów Pomocy Rodzinie oraz Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w ramach
Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013\":
\" Przez osoby korzystające ze świadczeń pomocy społecznej rozumie się osoby otrzymujące zarówno
świadczenia pieniężne i/lub niepieniężne z OPS (np. praca socjalna), a także osoby korzystające ze świadczeń
(usług) PCPR, w tym realizowanych finansowanych na podstawie przepisów ustawy o rehabilitacji zawodowej i
społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych oraz ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy
zastępczej. Okres korzystania ze świadczeń nie jest określony - decyzję w zakresie wyboru osób do projektu
podejmuje beneficjent (może to być zatem trwałe korzystanie ze świadczeń pomocy społecznej jak równiez
korzystanie na okoliczność projektu).\"
~nowa: nie ma minimum, uśredniony koszt to 6tyś. zerknij na str 36 Zasad..,
Jak z tym instrumentem edukacyjnym??trzeba koniecznie go zrealizować?!
Dziękuję bardzo za informację. A jeszcze mam jedno pytanie. Jeżeli mamy osoby powracające do projektu np. z roku 2009, to czy one ponownie wypełniają deklaracje uczestnictwa? Jak to wygląda z PEFSem?
Dziękuję bardzo za informację. A jeszcze mam jedno pytanie. Jeżeli mamy osoby powracające do projektu np. z roku 2009, to czy one ponownie wypełniają deklaracje uczestnictwa? Jak to wygląda z PEFSem?
Witam!
Przeprowadzamy rekrutację do projektu systemowego Poddziałanie 7.1.1.
Jak uważacie ? Czy można zrekrutować do projektu osobę, która równocześnie uczestniczy w projekcie PUP pn: \" Expres do zatrudnienia\" Poddziałanie 6.1.1. Gdzieś na internecie wyczytałam, że nie można równocześnie uczestniczyć w dwóch projektach dofinansowywanych przez Unię.
Przeprowadzamy rekrutację do projektu systemowego Poddziałanie 7.1.1.
Jak uważacie ? Czy można zrekrutować do projektu osobę, która równocześnie uczestniczy w projekcie PUP pn: \" Expres do zatrudnienia\" Poddziałanie 6.1.1. Gdzieś na internecie wyczytałam, że nie można równocześnie uczestniczyć w dwóch projektach dofinansowywanych przez Unię.
Oprócz EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
CZY WLICZAĆ DO DOCHODU STYPENDIUM?
likwidacja OPS, MOPS,GOPS itp...
obiady w szkole
GOPS-y DO LIKWIDACJI !
specjalistyczne usługi opiekuńcze
Widziały gały jaki zawód brały!
HIPOLITOWO
Czy studenta zaliczamy do członków rodziny?
odzieżówka
Kurator społeczny-wynagrodzenie
wezwanie na ZI dla sprawcy przemocy
opieka szkodzi nie pomaga
nieodebrany zasiłek okresowy
Metamorfoza OPS Śródmieście m.st. Warszawy
czy osoba zarejestrowana w PUP może mieć zasiłek stały
Wywiad alimentacyjny