EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 24 z 31    [ Posty: 310 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 26 mar 2014, 10:02

aguśś.U nas też zostały oszczedności tylkoże my pisaliśmy pismo o zgodę na zmiany w projekcie
~www.pl

Napisano: 26 mar 2014, 14:44

Jeżeli uczestnik podpisał mi deklarację uczestnictwa w projekcie i został wykazany w PEFS, a w następnym kwartale przynosi mi umowę o pracę to czy mogę go uznać iż przeszedł przez zaplanowaną ścieżkę mimo że nie zdążył wziąć udziału w żadnym kursie?
Ewentualnie gdzie znajdę wytyczne do tej odpowiedzi?

Pozdrawiam
~Berta

Napisano: 26 mar 2014, 15:16

~Berta
a brał udział w jakiejkolwiek formie wsparcia, bo z zasady deklaracja powinna być podpisana z datą udzielenia pierwszego wsparcia, przy czym powinno to być wsparcie wymagające nakładów pieniężnych (np diagnoza doradcy zawodowego, doradztwo zawodowe, spotkanie inaugurujace projekt). Jeśli tak to wówczas wykazujemy tę osobę, jako tą, która zakończyła projekt zgodnie z zaplanowaną ścieżką. Jeśli nie i żadne wsparcie nie zostało udzielone to w ogóle nie powinna ta osoba byc wykazywana w PEFS jako uczestnik.
~I.

Napisano: 26 mar 2014, 21:06

projekty mają być w następnych latach, nie wiem jak w moim MOPS , podobno pracownikom socjalnym nie chce się dalej realizować , mają dodatki specjalne, a może warto zatrudnić pracownika z zewnątrz
~Gosia

Napisano: 31 mar 2014, 10:59

Gosia-Mam ten sam problem. Mają dodatki płacone -roboty praktycznie 0.Bo ja robie wszystko. No ale cóż. Zobaczymy. Plotka głosi że systemówki nie będzie w następnych latach w ossach pcprach itp.
~www.pl

Napisano: 31 mar 2014, 11:00

opsach :)
~www.pl

Napisano: 31 mar 2014, 15:26

Może ktoś podpowie jakieś uzasadnienie dlaczego kontrakty nie zostały zawarte w m-cu III br. ? Chcemy podpisać w IV krótko przed rozpoczęciem, aby nie było rezygnacji w tym czasie.
~Madzia

Napisano: 31 mar 2014, 22:57

Madzia -może problemy z rekrutacją.A jak macie w harmonogramie? My kontrakty podpis z dnie rozpocz.zajęć czyli tak jak deklarACJE
~www.pl

Napisano: 02 kwie 2014, 15:39

byłam ostatnio na szkoleniu w roefs w szczecinie i babki mówiły, że z końcem 2014 zostaniemy bez pracy i do 2016 trzeba sobie radzić - kolejne projekty dopiero wtedy ruszą...
~magda

Napisano: 02 kwie 2014, 16:47

To mnie Magda załamałaś...
~dea

Strona 24 z 31    [ Posty: 310 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x