EFS dla OPS cz. XI
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: EFS dla OPS cz. XI
Witam, mam pytanie dot. działania o charakterze środowiskowym....mamy zaplanowany wyjazd do kina dla gr. 30 UP plus otoczenie...z całą gr. będzie jechało 2 pr. socjalnych, czy Ci pracownicy powinni sami sobie kupić bilety do kina(na własny koszt), czy pr. socj. mogą być też tzw. otoczeniem UP. Drugie pytanie dot. dokumentacji w formie zdjęć, czy Wy robicie zdjęcia na takich wyjściach tylko UP, czy całej gr. (z otoczeniem) i wtedy czy zbieracie od otoczenia Oświadczenia dot. zgody/przetwarzania wizerunku?
mamy opiekunke wpisaną we wniosek aplikacyjny -um. zlecenie. Zakładamy że ona będzie tyle i tyle godzin i taka i taka pensja.
pracowników mamy wliczonych -z jakiej racji mają sami płacić:) jeszcze czego. zdjęcia robimy dla całej gr. możesz wziąść oświadczenie tego nigdy za wiele. Ale ja robie na jednym druku i wszyscy podpisują
Witam,odnośnie wyjazdów i wycieczek ,czy ubezpieczacie uczestników ? Jak tak ,to Kiedy ? W dniu wyjazdu ?Pozdrawiam
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ubezpieczenie NNW dla uczestników wycieczki zgodnie z listą opłacone co najmniej dzień wcześniej.
kontrola monitoringowa jest nie zapowiedziana i sprawdzają miejsce w którym odbywają się zajęcia.
czy jeżeli kończy się projekt systemowy to musi być kontrola dokumentacji aby zamknąć projekt. Mieliśmy już wizytę monitoringową czy obowiązkowo musi być też kontrol dokumentacji jako 2 kontrol czy one są powiązane. Miał ktoś kiedyś tak?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
kontrole dokumentacji projektu mogą się odbywać do 31.12.2020 roku więc lepiej, jeżeli sprawdzą dokumentację teraz a nie po zamknięciu.
Monitorująca i dokumentacji teoretycznie nie są powiązane ale w rzeczywistości nigdy nie wiadomo...
W gruncie rzeczy kontrola dokumentacji to nic strasznego, chociaż nerwów trochę może popsuć /wszystko zależy od determinacji koordynatora i współpracy między pracownikami/. Jeżeli do tej pory nie mieliście nigdy - to lepiej dla Was, żeby była teraz.
Monitorująca i dokumentacji teoretycznie nie są powiązane ale w rzeczywistości nigdy nie wiadomo...
W gruncie rzeczy kontrola dokumentacji to nic strasznego, chociaż nerwów trochę może popsuć /wszystko zależy od determinacji koordynatora i współpracy między pracownikami/. Jeżeli do tej pory nie mieliście nigdy - to lepiej dla Was, żeby była teraz.
Mam pytanie odnośnie kursu dla jednego beneficjenta w formie online. Czy może zostać zorganizowany taki kurs w projekcie ? Czy jeśli przedstawiciel szkoły zapewnił nas o dostępności dla nas wszystkich dokumentów to czy możemy wysłać na ten kurs w/w osobę ???
Mam pytanie odnośnie wstepnego szacowania wartości zamówienia a mianowicie czy może być notatka z rozm. tel. Dodam że póżniej i tak wysytłam zapytania ofertowe do 3 firm.
Oprócz EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
CZY WLICZAĆ DO DOCHODU STYPENDIUM?
likwidacja OPS, MOPS,GOPS itp...
obiady w szkole
GOPS-y DO LIKWIDACJI !
specjalistyczne usługi opiekuńcze
Widziały gały jaki zawód brały!
HIPOLITOWO
Czy studenta zaliczamy do członków rodziny?
odzieżówka
Kurator społeczny-wynagrodzenie
wezwanie na ZI dla sprawcy przemocy
opieka szkodzi nie pomaga
nieodebrany zasiłek okresowy
Metamorfoza OPS Śródmieście m.st. Warszawy
czy osoba zarejestrowana w PUP może mieć zasiłek stały
Wywiad alimentacyjny