EFS dla OPS cz. XI
Re: EFS dla OPS cz. XI
Witam. Ja też mam pytanie dotyczące 13 za 2013 dla pr.socjalnego. Mamy zaplanowane w projekcie pieniądze, lecz zgodnie z obowiązującymi przepisami można je wypłacić dopiero w I.2014r, a projekt kończy się w XII.2013. Jak zrobić, aby 13 wypłacić prawidłowo. Pieniadze przeznaczone na 13 przelać na konto ogólne z konta POKL 30.12.2013r. i w I.2014 wypłacic pracownikowi? Brzmi nierealnie, ale jak z tego wybrnąć?
Mam pytanie dot.projektów w Wielkopolsce w 2014. Będą czy nie ? Czy ktoś coś na ten temat wie?
Ale w 2014 raczej nie będę u nas projektu, kończymy w 2013 i w tym problem
Odnośnie \"13\" za 2013 r. Pani z WUP powiedziała,że ostatni Wniosek o płatność będziemy rozliczać do 31 stycznia 14r.Najlepiej wypłacić tę 13 z własnych np.na początku roku i ująć ją w wydatkach we wniosku i to będzie wydatek kwalifikowalny.WUP te pieniądze nam odda nawet wówczas jak im zwróciliśmy środki jako niewydatkowane w b.r.
Dobrze, że koniec POKL ponieważ ile można szkolić te same osoby - szkoli GOPS, PCPR, KIS, CIS a pracy po tym wszystkim brak, dalej to samo. Więc niech te pieniądze Unia da na dofinansowanie miejsc pracy, bo nawet tym naszym podopiecznym przyda się praca a, nie szkolenie za szkoleniem.
~///
Co masz na myśli z dofinansowaniem miejsc pracy?Przecież w POKL można pisać projekty na np. subsydiowane zatrudnienie kwestia tego, że pracodawca jacy są tacy są. Inaczej też kształtuje się kwestia miejsc pracy w regionach np Mazowsze a reszta kraju. Zgodzę się z tym, że ileż można szkolić ale pamiętajmy, że jako OPS powinniśmy się skupiać na innych działaniach niż typowy kurs zawodowy. Tylko, że klienci są jacy są i jak nie ma kursu zawodowego ale np psycholog itd. to ich nie interesuje.
Co masz na myśli z dofinansowaniem miejsc pracy?Przecież w POKL można pisać projekty na np. subsydiowane zatrudnienie kwestia tego, że pracodawca jacy są tacy są. Inaczej też kształtuje się kwestia miejsc pracy w regionach np Mazowsze a reszta kraju. Zgodzę się z tym, że ileż można szkolić ale pamiętajmy, że jako OPS powinniśmy się skupiać na innych działaniach niż typowy kurs zawodowy. Tylko, że klienci są jacy są i jak nie ma kursu zawodowego ale np psycholog itd. to ich nie interesuje.
Hej zostaje mi z aktywnej integracji ok. 10 tys. czy mam jakiś manewr żeby jeszcze jakoś to wykorzystać??? Podpowiedżcie....
Oprócz EFS dla OPS cz. XI - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
CZY WLICZAĆ DO DOCHODU STYPENDIUM?
likwidacja OPS, MOPS,GOPS itp...
obiady w szkole
GOPS-y DO LIKWIDACJI !
specjalistyczne usługi opiekuńcze
Widziały gały jaki zawód brały!
HIPOLITOWO
Czy studenta zaliczamy do członków rodziny?
odzieżówka
Kurator społeczny-wynagrodzenie
wezwanie na ZI dla sprawcy przemocy
opieka szkodzi nie pomaga
nieodebrany zasiłek okresowy
Metamorfoza OPS Śródmieście m.st. Warszawy
czy osoba zarejestrowana w PUP może mieć zasiłek stały
Wywiad alimentacyjny