Forumowicze pomóżcie, bo klops. W poprzednim wniosku o płatność (już zatwierdzonym przez IP) nie ujęłam jednego wydatku. Nikt nic nie zauważył, ani dyrektor, ani księgowa, ani opiekun zatwierdzający wniosek. A teraz przy całkowitym rocznym rozliczeniu giną mi jakieś pieniądze... Sprawdzam raz jeszcze a tu parę miesięcy temu jakieś 6 tys. pominięte! Dramat! Opiekun na urlopie a do dyrektora nie ma co iść bo zaraz walcem przejedzie. Co robić? Autokorekta wniosku, czy jak? Ale pewnie dołożą jakąś karę za gapiostwo, co?
maksymalny okres kwalifikowalności to 3 m-ce od daty poniesienia,nie dotyczy to tylko pierwszego wniosku o płatność - słowem pewnie zafundowałaś sobie wydatki niekwlifikowalne ... kicha
W poprzednim wniosku o płatność, który jest juz zatwierdzony podano wydatek z ZFŚS, który w m-cu listopadzie został skorygowany, jak rozliczyć to w obecnym wniosku ?
Od kilku tygodni trwają konsultacje społeczne Regionalnych Programów Operacyjnych, czyli dokumentów określających w jaki sposób zostaną podzielone przez województwa środki europejskie na lata 2014-2020. Korzystanie z tych funduszy Komisja Europejska uzależniła od promowania przez beneficjentów ideologii gender - tej samej, przed którą stanowczo ostrzegali w niedzielę polscy biskupi.
Pytanko mam - czy kurs prawa jazdy (kat B, C, CE i D) jest zadaniem zleconym czy nie?
Dodam ze:
- w ramach przetargu wybierana jest jednostka szkoleniowa,
- zajęcia odbywają sie w szkole nauki jazdy,
- materiały (ksiażki/przepisy drogowe) tez od nich,
- badania lekarskie tez oni robią
- My ustalamy harmonogram szkolenia, a właściwie przedział czasowy
-Ankiety ewaluacyjne - my opracowujemy i zbieramy,
- wzory list obecności - my opracowujemy, podpisy podczas szkolenia,
- wzory list potwierdzających odbiór materiałów szkoleniowych my opracowujemy, podpisy podczas faktycznego odbioru mat. szkol. .
- Poza tym sami rozliczamy tez koszty dojazdu na te szkolenia. - Oczywiście my podsyłamy uczestników a w przypadku rezygnacji szukamy nowych z list rezerwowych
Cateringu podczas szkolenia nie ma wogóle.
No i jak do tego podejść? Zadanie zlecone czy nie? I jeśli zlecone to jak je można \"przerobić\" na niezlecone?