elektryczny
-
- Referent
- Zajmuję się: sr/fa/sw
- Kontakt:
elektryczny
Wniosek o dodatek elektryczny złożony w dniu 02.12.2022 r., na dzień składania wniosku wnioskodawca oświadczył, że nie posiada fotovoltaiki. Nie ma przyznanego dodatku, nie wydajemy informacji o przyznaniu bez pokrycie w planie - tak jest, mimo różnych opinii na ten temat.
W lutym 2023 r. zamontowana fotovoltaika. Na jaki dzień rozpatrujemy wniosek?
W lutym 2023 r. zamontowana fotovoltaika. Na jaki dzień rozpatrujemy wniosek?
-
- Referent
- Kontakt:
Re: elektryczny
Pan się kłóci, że na dzień składania wniosku nie miał, specjalnie zwlekał z fotowoltaiką... no ale na dzień rozpatrywania ma. hm proszę o popdpowiedź.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Z ciekawości - skąd wiesz o fotowoltaice? Ogólnie to wniosek rozpatrujemy na dzień rozpatrywania, czyli po prostu aktualny dzień. Czy były do niego wysyłane jakieś pisma w związku z przekroczeniem tych 30 dni na rozpatrzenie? Facet jest czysty jeśli chodzi o wniosek i dane/oświadczenia w nim zawarte, ale wydaje mi się że ewentualne przyznanie będzie musiało zrobić SKO.
-
- Referent
- Kontakt:
Było do niego wysłane pismo o przedłużeniu - to nie ma związku.
Zadzwoniłam do niego bo potrzebowałam przesłania faktur (przesłane były nieczytelne) i podczas rozmowy powiedział, że na dzień dzisiejszy jest prostulentem ponieważ zamontował fotowoltaikę....
Zadzwoniłam do niego bo potrzebowałam przesłania faktur (przesłane były nieczytelne) i podczas rozmowy powiedział, że na dzień dzisiejszy jest prostulentem ponieważ zamontował fotowoltaikę....
-
- Starszy referent
- Kontakt:
No dzięki wysłaniu pisma o przedłużeniu nie za bardzo może wnieść skargę na bezczynność. Ogólnie sytuacja mało ciekawa, jeśli decyzja (informacja) do tej pory nie została wydana to musisz ją podjąć na dzień aktualny i biorąc pod uwagę wszystkie dane. Klientowi się nie dziwię że się kłóci, bo już dawno powinien mieć pieniądze na koncie - szkoda tylko że to góra nie dała pieniędzy, ale to urzędnik będzie ten zły.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Niczym
- Kontakt:
To się podepne trochę. Złożyłem wniosek na początku grudnia, ale nie dostałem przedłużenia ani nic. Mogę zostać prosumentem teraz czy lepiej czekać czy zostać jednocześnie składając skargę na bezczynność?
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Jeśli możesz się wstrzymać z instalacją fotowoltaiki to lepiej się wstrzymać. Ponaglenie czy skarga nie spowoduje że pieniądze się znajdą ;|
-
- Praktykant
- Kontakt:
Bardziej pytałem w kontekście, że w takiej sytuacji i ewentualnie możnaby się sądzić o
Może ponadto orzec z urzędu albo na wniosek strony o wymierzeniu organowi grzywny w wysokości określonej w art. 154 par. 6 lub przyznać od organu na rzecz skarżącego sumę pieniężną do wysokości połowy kwoty określonej w art. 154 par. 6. Mowa o grzywnie w wysokości do dziesięciokrotnego przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego w gospodarce narodowej w roku poprzednim, ogłaszanego przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego na podstawie odrębnych przepisów.
Czytaj więcej na Prawo.pl:
https://www.prawo.pl/prawnicy-sady/kied ... 40199.html
-
- Starszy referent
- Kontakt:
No to powodzenia.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Żeby nie było, nie obwiniam urzędników, bo są w dużo gorszej sytuacji, organ to nie urzędnik na szczęście
No i wracając do pytania: czy bezczynność organu jest potencjalną podstawą do odwołania się od potencjalnej decyzji odmownej?
Pytam, żeby czekając na 1000 dodatku nie uciekło 6000 z "mojego prądu"

Pytam, żeby czekając na 1000 dodatku nie uciekło 6000 z "mojego prądu"

Oprócz elektryczny - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
wyjaśnienie do SKO
elektryczny podstawowy
Gaz służy do osuszania budynku
Deklaracja CEEB po terminie- Dodatek elektryczny
Dodatek elektryczny
odrębne gospodarstwa elektryczny
ZWROT VAT
Dodatek elektryczny - czy to nie koniec? TOM proszę o pomoc.
elektryczny weryfikacja wniosku
DE umowa na...
dodatek elektryczny
Pompa ciepła a dodatek elektryczny
zwrot vat
decyzja odmowna-wzór
Odbiorca końcowy to małżonek
proszę o pomoc - do ponownego z sko