się ciesz, że tylko ręce opadająElmer pisze:ręce opadają...
oj Elmer, na temat co mi zwisa czy wisi to mogłabym napisać pracę ale to co potrzeba to trzyma pionElmer pisze:Kati ty masz trochę lepiej pod tym względem....
Jak mawiał F. Starowiejski:
"cyc nie kutas, może zwisać"
Nie żebym sugerował, że ci zwisa czy coś w tym stylu
Ale ta Pani piszę, że pomimo braku takiej informacji miała przyznane wcześniej świadczenie pielęgnacyjne,gdyż nie zależało ono od daty powstania niepełnosprawności.Wraz z z ustawą zmieniającą od 01.07.2013 pozbawiono ją świadczenia-moim zdaniem niesłusznie.Obecnie pobiera ZDO i nadal jej podopieczna ma to samo orzeczenie.W związku z ostatnim wyrokiem tk złożyła wniosek o wznowienie postępowania i organ I instancji jak i sko jej odmówiło.Myślę że w WSA ma bardzo duże szanse gdyż w 2013 bezpodstawnie pozbawiono ją świadczenia,a jak podstawy były to niech wszystkie mądrale napiszą jakie.wwo pisze:Ja też petent, świadczenia opiekuńcze są przyznawane na wniosek. Czyli strona, która chce takie świadczenie uzyskać składa wniosek i dostarcza wymagane dokumenty.
Najważniejszy dokument to orzeczenie o niepełnosprawności w którym jest informacja, kiedy powstało inwalidztwo, termin powstania inwalidztwa określa się na podstawie zebranej dokumentacji medycznej ( nie na ładne oczy) i jeśli jest wpis - nie da się ustalić, to znaczy nie było dokumentów potwierdzających ten fakt z przeszłości.
To teraz strona musi poczynić starania, by zebrać materiały aby określić datę powstania niepełnoprawności, udokumentować złożyć o ponowną komisję, tam może dokonają wpisu i dopiero do świadczeń.
1. Te pensje to zwłaszcza z podatków osób niepodejmujących aktywności zawodowej.dede pisze:pensje bierzecie tez z naszych podatkow wiec mili urzednicy TROSZECZKE SZACUNKU DLA PETENTOW BO TO WY JESTESCIE DLA NAS A NIE ODWROTNIE- i w dobrym tonie by bylo byscie nie ublizali ludziomktorzy maja inne zdanie niz wasze
Ale to nie jest "zdanie", to jest jakaś ejakulacja głupoty i ignorancji.dede pisze:by bylo byscie nie ublizali ludziom ktorzy maja inne zdanie niz wasze