Elmer prosze pomóź - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 mar 2014, 15:49

sytuacja : komornik przekazał nam znaczna kwotę na słate fa pokryło to w całosci zobowiązanie dłużnika nadpłate zwróciłam do komornika moje pytanie czy powinnam uchylic decyzje przyznającą fa/
~ALFIK

Napisano: 12 mar 2014, 15:53

mam podobna sytuację, tyle że zaległość w stosunku do wierzycielki jest koło 20 tys. nadpłaty komornik przekazuje potem wierzycielce i po rozmowie z kom. uznał że dalej jest bezskuteczna i żeby płacić fundusz
~MISIA

Napisano: 12 mar 2014, 16:07

no dobrze wypłacamy dalej a jak za rok przyniesie wierzycielka zaświadczenie od komornika o tym ze zostały wyekzekwowane od komornika i przekazane srodki na poczet alimentów to badacie czy były przekazane zgodnie z kolejnoscią?
~ALFIK

Napisano: 12 mar 2014, 16:41

jeżeli dłużnik spłaci zadłużenie względem wierzycielki czyli jeżeli komornik napisze ze egzekucja skuteczna to wówczas można uchyliść decyzjie wierzycielce. Póki co egzekucja jest bezskuteczna czyli wypłacasz FA
~Hania

Napisano: 12 mar 2014, 16:55

@Alfik
Hania ma rację, to że nie ma długu wobec nas nie oznacza, ze egzekucja przestała być bezskuteczna.

\"badacie czy były przekazane zgodnie z kolejnoscią? \"
Badacie. :) W każdej takiej sytuacji występujemy z zapytaniem do komornika czy wykazane w zaświadczeniu kwoty były przekazane zgodnie z kolejnością określoną w przepisach.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x