TW - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 mar 2014, 15:21

Mam dłużnika, za którego komornik co miesiąc wpłaca należności z tyt. wypłaconego FA. Czy wystawić temu dłużnikowi TW jeśli do spłaty za tamten okres 2012/2013 zostało mu zaledwie 1000 zł ?
~Marzena

Napisano: 12 mar 2014, 15:57

osobiście bym nie wystawiała. Skoro wpłaca systematycznie
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 12 mar 2014, 16:05

No właśnie i ja nie wiem za bardzo co z tym zrobić, czy wystawić czy nie. A może ktoś jeszcze się wypowie???
~Marzena

Napisano: 12 mar 2014, 16:10

Ja to interpretuje tak. Jęzeli dłużnik spłaca sytematycznie i jest sznsa ze spłaci całe zadłuzenie to po co robić dodatkową robotę. Najwyżej jak sie okaze ze nie wpłaci to wtedy mu zrobisz
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 12 mar 2014, 16:15

To nie jest poważny problem. Ja pracuje od niedawna w FA i zebyś widziała co tu jest w teczkach az wstyd sie przyznawać(a jednak sie przynaję;-)) poprzedniczka wogóle nie wystawiała tytułów za jeden okres a niektóre za nastepny okres. J ja treaz dopiero mam dylemat. Zrobiłam jak do tej pory za okres 2012/2013 ale tylko co poniektórym, bo reszta to zupełnie wychodzą jakieś cyrki. Nie wystawiłam tym dłużnikom co w Zakładzie Karnym i tym co nas obciązyli kosztami i my musieliśmy płacić. Te TW to jest pentelka na samych urzędników. Nie wiem czy CI co to wprowadzili to byli świadomi tego.
~Ania

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x