Witam, dłużnik spłacił mi całe swoje zadłużenie bieżące i z lat poprzednich, uchyliłam decyzję wierzycielce bo komornik napisał, że egzekucja jest skuteczna, co dalej robie z dłużnikiem wysyłam mu inf że jest na zero czy decyzje?
napewno nie decyzję. jak coś to informację. przecież jak przyznajesz świadczenie to do dłużnika nie wysyłasz decyzji przyznającej tylko informacje o przyznanym świadczeniu.
a jak rozumiec zatem art. 27 ust. 2 czy to chodzi o decyzje dla dłużnika który ma coś do spłacenia tylko czy właśnie dla takiego co spłącił już całość też
wydałabyś decyzjie jeżeli dłużnik uchyliłabyś decyzje wierzycielce ale dłużnik miał jeszcze jakieś należności.
A jeżeli spłacił to wyślij mu informacje ze jego zadłużenie zostało spłacone.
A jeżeli wszełaś już postepowanie wzgledem dłużnika to decyzjia o umorzeniu postepowania na podstawie art. 105 kpa
ale ja wierzycielce już uchylilam decyzje w calosci i wyslalam jej do wiadomosci i komornikowi i trzeba cos wyslac dłuznikowi i miala byc inf ale wg art 27 ust 2 ma byc niby decyzja. jestem nowa i niewiem co dalej robic a wczesniej nie bylo takiej akcji
poprzedniczka pisała do dłużników jeżeli spłacili jakiś okres swiadczeniowy decyzje o umorzeniu postepowania w sprawie zwrotu przez dłużnika należności .... czy to było dobrze?