spłacone zadłużenie i... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 12 mar 2014, 15:34

Witam, dłużnik spłacił mi całe swoje zadłużenie bieżące i z lat poprzednich, uchyliłam decyzję wierzycielce bo komornik napisał, że egzekucja jest skuteczna, co dalej robie z dłużnikiem wysyłam mu inf że jest na zero czy decyzje?
~Margo

Napisano: 12 mar 2014, 15:47

pomóżcie proszę
~Margo

Napisano: 12 mar 2014, 15:48

ja do komornika zawsze wysyłam decyzję, czy to przyznaję czy uchylam świadczenie.
~ja

Napisano: 12 mar 2014, 15:50

a do dłużnika?
~Margo

Napisano: 12 mar 2014, 15:59

napewno nie decyzję. jak coś to informację. przecież jak przyznajesz świadczenie to do dłużnika nie wysyłasz decyzji przyznającej tylko informacje o przyznanym świadczeniu.
~ja

Napisano: 12 mar 2014, 16:26

a jak rozumiec zatem art. 27 ust. 2 czy to chodzi o decyzje dla dłużnika który ma coś do spłacenia tylko czy właśnie dla takiego co spłącił już całość też
~Margo

Napisano: 12 mar 2014, 16:32

wydałabyś decyzjie jeżeli dłużnik uchyliłabyś decyzje wierzycielce ale dłużnik miał jeszcze jakieś należności.
A jeżeli spłacił to wyślij mu informacje ze jego zadłużenie zostało spłacone.
A jeżeli wszełaś już postepowanie wzgledem dłużnika to decyzjia o umorzeniu postepowania na podstawie art. 105 kpa
~Hania

Napisano: 12 mar 2014, 16:33

sorki napisałam troche nie zrozumiale...
~Hania

Napisano: 12 mar 2014, 16:42

ale ja wierzycielce już uchylilam decyzje w calosci i wyslalam jej do wiadomosci i komornikowi i trzeba cos wyslac dłuznikowi i miala byc inf ale wg art 27 ust 2 ma byc niby decyzja. jestem nowa i niewiem co dalej robic a wczesniej nie bylo takiej akcji
~Margo

Napisano: 12 mar 2014, 16:47

poprzedniczka pisała do dłużników jeżeli spłacili jakiś okres swiadczeniowy decyzje o umorzeniu postepowania w sprawie zwrotu przez dłużnika należności .... czy to było dobrze?
~nina

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x