komornik stwierdza że egzekucja jest skuteczna - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 12 mar 2014, 15:40

Komornik stwierdził właśnie że egzekucja jest skuteczna. Mam wątpliwości. Na jakiej podstawie skuteczna skoro dłużnik wobec FA ma zadłużenie w tysiącach złotych?
Wpłaca od 3 miesięcy kwotę około 2xzasądzone alimenty
Powiedzcie co w takiej sytuacji? Mam uchylić decyzje czy warto podyskutować z komornikiem?
~asik

Napisano: 12 mar 2014, 15:42

wezwij komora do wydania zaświadczenia o bezskutecznosci
~Jagoda

Napisano: 12 mar 2014, 15:49

dzwoniłam juz w tej sprawie do komornika - dowiedziałam sie że kwoty wpłacane przez matkę dłużnika (to nie jest zajęcie wynagrodzenia np co byłoby pewnym źródłem potrąceń) pozwalają na bieżące wypłacanie wierzycielce alimentów oraz częściowe pokrywanie zaległości więc ich zdaniem egzekucja jest skuteczna i mam na to pismo, nie zaświadczenie.
~asik

Napisano: 12 mar 2014, 15:57

ale ona dalej jest bezskuteczna,
~czesia

Napisano: 12 mar 2014, 16:01

moim zdaniem tez, ale jednak komornik stwierdza skuteczność więc to co ja myslę ....nie bardzo ma znaczenie
~asik

Napisano: 12 mar 2014, 16:04

pismo do komornika z żądaniem zaśw. o bezskuteczności plus wyjaśnienie mu co oznacza egzekucja skuteczna.
Podejrzewam, że komornik wyzerował zadłużenie po okresie.
Miłego kopania z komornikiem
~Elmer

Napisano: 13 mar 2014, 12:59

dziękuję Elmer, rzecz w tym że mój komornik nie zeruje zadłużenia, prowadzi egzekucje do całości zadłużenia
nie cierpię się z nim kopać-stoje na straconej pozycji niestety
~asik

Napisano: 13 mar 2014, 16:02

?
~?

Napisano: 14 mar 2014, 10:21

o co pytasz?
~asik

Napisano: 14 mar 2014, 10:23

wezwij komornika do wydania zaświadczenia o bezstecznosci...nie masz sie nad czym zastanawiac
~Jagoda

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x