ile taki emeryt moze dorobic do emerytury ?
do kwoty 2676,40 miesiecznie w okresie od marca do konca maja 2014 - tzn ze razem emerytura i wynagrodzenie z umowy zlecenia nie moze tej kwoty miesiecznie przekroczyc zeby nie zmniejszyli swiadczenia ?
czy ja to dobrze rozumiem
emeryt a umowa zlecenie
Re: emeryt a umowa zlecenie
~Agnieszko oświadczenie nic nie znaczy. miałam taki przypadek i musiałam po kontroli zus zapłacić składki
W naszym urzedzie też mieli kontrolę ZUS i sprawdzali czy do każdej umowy zlecenia jest oświadczenie, i to wystarczyło
- alanka
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U mnie ZUS sprawdzał czy są oświadczenia, oraz zapytał czy dla studentów prócz oświadczania mam dowód na to, że studiują. Akurat mam ale powiedziałam, że przecież wystarczą oświadczenia. Powiedział, że niby tak ale jak się okaże że kłamał to i tak ja będę korygować listy płac i naliczać składki ZUS.
Mam jednego emeryta który w trakcie 6 miesięcznej umowy zmienia mi po 2,3 razy oświadczenie (raz chce składki społ, raz nie w zależności od innych umów). Ma prawo do tego i pomimo zgrzytania zębami zmieniam.
Mam jednego emeryta który w trakcie 6 miesięcznej umowy zmienia mi po 2,3 razy oświadczenie (raz chce składki społ, raz nie w zależności od innych umów). Ma prawo do tego i pomimo zgrzytania zębami zmieniam.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
Oprócz emeryt a umowa zlecenie - Kadry przeczytaj również:
Ponowne zatrudnienie
minim wynagr chorobowe a dodatek stażowy
wynagrodzenie
bardzo proszę o odpowiedź
składki z ZFŚS
dodatek pracownika socjalnego
KUP a zasiłek chorobowy?
Komornik
podstawa chorobowego
13
godziny pracy