Ewaluacja AS - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 24 kwie 2015, 8:04

Na co wydajecie pieniądze przeznaczone na ewaluację, co się kwalifikuje na ten wydatek?
Majka101

Napisano: 24 kwie 2015, 9:08

Marzę o tym, żeby pani dyr doceniła moją pracę włożoną w opracowanie ewaluacji i dała mi tę kasę :D
PCPR

Napisano: 24 kwie 2015, 9:48

Zgodnie z wyjaśnieniami PFRON Realizator ze środków przeznaczonych na ewaluację pokrywa wydatki rzeczowe i osobowe, związane z działaniami na które środki zostały przeznaczone , przykładowo kwalifikowany jest koszt wynagrodzenia dla osoby realizującej zadanie związane z ewaluacją programu, kwalifikowany jest koszt utworzenia i bieżącej aktualizacji bazy danych np. koszty osobowe doty. złożonych wniosków o dof ponieważ będzie ona wykorzystywana podczas ewaluacji programu
wyjaśnienie z 27 listopada 2012r
Więc PCPR~`jak najbardziej możesz zostać doceniony ;-)
A teraz moje pytanie w jaki sposób przeprowadzacie ewaluację i może może ktoś mi podesłać już ocenę efektów ;-)na [email protected] z góry dziękuje
ewaa

Napisano: 24 kwie 2015, 10:24

Ewa, ja mam przeprowadzone ankiety z lat 2012-2013 i tyle. Nie wiem, jak mam je opisać, czy zliczać procentowo czy jak Dlatego zostały odłożone do akt i tam Czekaja. Jakby coś, to ewaluację mam przeprowadzoną. Poza tym w zeszłym roku w listopadzie PFRON zażyczył sobie, żeby opisać wyniki ewaluacji. Ja wtedy nie miałam NIC i tak napisałam, że nie mam jeszcze przeprowadzonej ewaluacji. Zresztą w którymś piśmie pisali, że nie ma terminu na jej wykonanie, więc luz
Lili

Napisano: 24 kwie 2015, 10:46

O matko, to ja jakaś nadgorliwa jestem (oczywiście bez przesady), bo jak padało hasło "ewaluacja", to szybko robiłam ankiety, wysyłałam do wnioskodawców. Później przeanalizowałam ile było jakich odpowiedzi i to wpisywałam plus jedno zdanie podsumowujące, na siłę wymyślone.
PCPR

Napisano: 24 kwie 2015, 10:50

ja w ubiegłym roku zrobiłam podobnie też policzyłam na szybko i zdanie na podsumowanie, ale może znajdzie się ktoś kto wie jak się za to zabrać "fachowo" i nam podpowie ;-)
ewaa

Napisano: 24 kwie 2015, 11:51

Ale wiesz, skoro nam tego nie zakwestionowali, to może wystarczy. Teraz co najwyżej na poziomie ogólnopolskim męczą sie z naszymi ewaluacjami ;)
PCPR

Napisano: 25 sie 2015, 11:05

No to ja chyba przesdziłam :shock: , bo z wyników ankiet sporządziłam cały raport, wraz z wykresami i opisówką i do tego jeszcze podsumowanie z uzasadnieniem konieczności realizacji programu w kolejnych latach.
Zdenka

Napisano: 27 sie 2015, 11:04

A czy na ewaluację za rok 2014 jest jakiś termin?
PCPR

Napisano: 28 sie 2015, 12:09

gdzieś chyba czytałam że powinna być zrobiona za dany rok w danym roku ale ja robię w danym roku za rok ubiegły tak jest wygodniej bo wtedy nawet Ci co otrzymali dof w grudniu mogą już się coś wypowiedzieć np. o funkcjonalności o spełnianiu oczekiwań itp
ewaaa

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x