ewidencja wydatków ubezwłasnowolnionego mieszkańca - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 sty 2011, 0:03

Napiszcie proszę , czy prowadzicie takie ewidencje wydatków , w jakiej formie ( np. zeszyty ...) ? co w nich uwzględniacie ( czy rozliczcie tam tylko pobraną przez was gotówkę czy także to co jest płacone przelewem )?
Ja prowadzę zeszyt , do którego wpisuję kwotę pobraną z konta depozytowego mieszkańca ( są to zazwyczj kwoty ok. 50-100 zł. na słodycze, napoje , jogurty , ..) następnie odejmuje od tego poczynione zakupy ( FV lub czasami paragon) . Ale też wklejałam FV za leki , środki czystości
( które były płacone przelewem z konta ) - ale to mnóstwo roboty .
Zastanawiam się czy zeszyt taki powinien służyć rozliczeniu pobranej przeze mnie gotówki , czy powinien zawierać informacje o wszystkich wydatkach poczynionychze środków ubezwł. mieszkańca , łącznie z tymi bezgotówkowymi .
Doradżcie
~iga

Napisano: 23 sty 2011, 20:08

a czy ty jesteś prawnym opiekunem tej osoby ubezwłasnowolnionej ?
~klara

Napisano: 23 sty 2011, 21:34

jestem prac. socj dps
~iga

Napisano: 25 sty 2011, 12:45

to dlaczego to prowadzisz , nie masz prawa ani obowiązku się tym zajomować , to rola i zadanie opiekuna prawnego , wyłącznie opiekuna prawnego !!!!!!
~klara

Napisano: 26 sty 2011, 16:04

Jeżeli opiekun prawny go upoważnił na piśmie, to dlaczego nie ma prawa! A co z zakupem np. pełnopłatnych leków. Opiekun daleko pracsoc dps blisko, lepiej wie co potrzebuje mieszkaniec. Dokładnie dokumentuj niestety wszystko, paragony, faktury itp zakup potwierdzaj dodatkowo przez co najmniej innego pracownika. Tak działamy i żadna kontrola nie miała pretensji.
~J

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x