fajnie było - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 10    [ Posty: 98 ]

Napisano: 18 lut 2014, 11:53

Ty jesteś w mniejszości?? Nie żartuj ludek, bo co bo Polsce 80% społeczeństwa deklaruje się jako katolicy, tak deklarują się ale z wiarą mają tyle wspólnego co nic, kończą swoją wiarę na bierzmowaniu i ewentualnie na ślubie katolickim ( z jakiego powodu? - bo ślub w kościele jest baaardziej uroczysty)
~mm

Napisano: 18 lut 2014, 11:55

A dlaczego odchodzą od kościoła? - Właśnie przez wciskanie w miejsce rozumu ideologii.
~west

Napisano: 18 lut 2014, 11:56

no tak, na muzeum JPII poszło 6 milionów i ludkowi się nóż w kieszeni. Jak na muzeum żydów poszło 130 milionów to się ludkowi nóż w kieszeni nie otwiera...

PS. mi się wydaje, że kasa nie pwoinna iść ani na to ani na to. Pomijam już tę ewentualną kwestię, że katolików mam w Polsce trochę więcej niż żydów.
PS. z moich katolickich pieniędzy idzie kasa na takie ateistyczne (przy tym nazifeminsityczne) twory jak jakieś teatry w Lublinie, w Poznaniu, muzea niby narodowe \"sztuki\" nowoczesnej itp. Ludkowi się tu również nóż w kieszeni nie otwiera. Mi się wydaje, że na żaden z powyższych celów kasa nie powinna iść.

PS. co do twoich wypowiedzi na temat religii to kolejny raz popisujesz się niewiedzą. Zarzuty można również postawić k wiedzy przekazywanej w szkole. przykład z jeżem to raczej nauki dotyczy a nie religii. Moje dzieci zresztą wiedzą czym się żywią te sympatyczne zwierzątka. Ale może dlatego, że wiedza im jest przekazywana za pomocą innych mediów niż TVN
~Elmer

Napisano: 18 lut 2014, 11:56

west jak jakbym miała patrzeć na księży to dawno już stałabym się ateistką, mam to w d.u.p.i.e co oni wyprawiają, każdy sam będzie się rozliczał ze swojego życia przed Bogiem oni także
~mm

Napisano: 18 lut 2014, 12:09

\"PS. mi się wydaje, że kasa nie pwoinna iść ani na to ani na to. Pomijam już tę ewentualną kwestię, że katolików mam w Polsce trochę więcej niż żydów. \"
Pierwszy raz coś z sensem powiedziałeś.

\"PS. z moich katolickich pieniędzy idzie kasa na takie ateistyczne (przy tym nazifeminsityczne) twory jak jakieś teatry w Lublinie, w Poznaniu, muzea niby narodowe \"sztuki\" nowoczesnej itp. Ludkowi się tu również nóż w kieszeni nie otwiera. Mi się wydaje, że na żaden z powyższych celów kasa nie powinna iść.
Jeśłi chodzi o teatry to nie wiem co tu ma katolicyzm lub ateizm do tego. Ale może i masz rację. Jak będę chciał teatru to się dorzucę do budowy. Tobie wystarczają kościelne jasełka to płacić nie musisz.

\"PS. co do twoich wypowiedzi na temat religii to kolejny raz popisujesz się niewiedzą. Zarzuty można również postawić k wiedzy przekazywanej w szkole. przykład z jeżem to raczej nauki dotyczy a nie religii. Moje dzieci zresztą wiedzą czym się żywią te sympatyczne zwierzątka. Ale może dlatego, że wiedza im jest przekazywana za pomocą innych mediów niż TVN \"
Je.błem ze śmiechu. O jeżyku opowiedziałem właśnie w kontekście bzdur opowiadanych również w szkole. Nie ważne kto i gdzie - chodziło o kontekst.
P.S. Nie wiedziałem że TVN kłamie również w sprawie jeży - parszywe żydy. O przepraszam, znowu obraza uczuć religijnych katolików - Jezus zdaje się Żydem był.
~ludek

Napisano: 18 lut 2014, 12:13

\"west jak jakbym miała patrzeć na księży to dawno już stałabym się ateistką, mam to w d.u.p.i.e co oni wyprawiają, każdy sam będzie się rozliczał ze swojego życia przed Bogiem oni także\"-nie możesz tak mówić bo to grzech. To są nasi przewodnicy i mamy ich ślepo słuchać i wierzyć im, bo oni działają w imieniu sił nadprzyrodzonych i mają na nie monopol.

Wreszcie doszliśmy do kwintesencji mojego wywodu od głównego wątku.

~west

Napisano: 18 lut 2014, 12:15

kiedy byłeś ostatnio w teatrze?

Czyli z twojego je.bnięcia śmiechem i poprzedniej wypowiedzi wnioskuję, że szkoła również \"bałamuci\" dzieci (po części mogę się z tym zgodzić. Też jestem za nauczaniem domowym).

Nie zrozumiałeś wpisu o mediach. A w szkole to już dawno musiałeś nie być, jak twierdzą, że tam uczą iż jeże jedzą jabłka. Może ciebie tak uczyli i masz jakieś traumatyczne przeżycia z tym związane (ukradłeś jeża z podwórka, zamknąłeś w kartonie, nasypałeś kilo jabłek a biedy jeż zdechł z głodu?)
~Elmer

Napisano: 18 lut 2014, 12:20

Dowód na to, że to już nie wiara rządzi, tylko ideologia - rozdrażnić trochę i wybucha wojna religijna. Milion ludzi rusza w marsz walki o jakieś radio, czy telewizję, której zadaniem będzie dalej dzielić naród, milion ludzi broni kamieniami i butelkami krzyża. Czy wiara wzbudza agresję i nienawiść? - nie. Takie odczucia wzbudza ideologia.
~west

Napisano: 18 lut 2014, 12:27

\"A w szkole to już dawno musiałeś nie być, jak twierdzą, że tam uczą iż jeże jedzą jabłka.\"

W książeczkach dla przedszkolaków są jeżyki z jabłkiem na grzbiecie czy z dżdżownicą w zębach?

\"Czyli z twojego je.bnięcia śmiechem i poprzedniej wypowiedzi wnioskuję, że szkoła również \"bałamuci\" dzieci\"

Cieszę się, że choć częściowo się ze mną zgadzasz. Szkoła nie zawsze wpaja dobre schematy. Bywają też złe, np. taki że ksiądz to naturalna część systemu świeckiej edukacji. Poza tym z religii można dostać szóstkę która podnosi średnią co pozwala dostać się do lepszej szkoły albo mieć stypendium albo świadectwo z paskiem. Taki odruch Pawłowa - religia w szkole = korzyści.
~ludek

Napisano: 18 lut 2014, 12:29

to nie chodzi o walkę o jakieś radio czy tv, czemu w kraju w którym panuje podobno demokracja katolicy nie mogą mieć jednego kanału, otóż dlatego że w tej tv mówią jaka jest polska rzeczywistość, rzeczywistość nie przekłamana jak to ma miejsce w wiadomościach tvp 1 itd
~mm

Strona 6 z 10    [ Posty: 98 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x