faktury do stypendium szkolnego

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
wera18
Praktykant
Zajmuję się: OPS
Kontakt:

faktury do stypendium szkolnego

Post autor: wera18 »

Witam.
Mam pytanie.
mam taką sytuację: wniosek o stypendium szkolne składa pełnoletni uczeń. czy faktury muszą być tylko na niego czy mogą być też wystawione na jego matkę?
Matka informuje że nie wiedziała że syn ma brać faktury na siebie i teraz kłóci się że nie będzie kupować specjalnie rzeczy żeby faktury były na syna.
co zrobić?
Justyna_92
Stażysta
Zajmuję się: ST/KDR
Kontakt:

Re: faktury do stypendium szkolnego

Post autor: Justyna_92 »

wera18 pisze: 08 paź 2019, 16:44 Witam.
Mam pytanie.
mam taką sytuację: wniosek o stypendium szkolne składa pełnoletni uczeń. czy faktury muszą być tylko na niego czy mogą być też wystawione na jego matkę?
Matka informuje że nie wiedziała że syn ma brać faktury na siebie i teraz kłóci się że nie będzie kupować specjalnie rzeczy żeby faktury były na syna.
co zrobić?
Faktury zawsze muszą być wystawione na wnioskodawcę. Jeżeli ktoś mi przyniósł inaczej prosiłam, aby zrobili mu w sklepie korektę tej faktury. Chociaż miałam przypadek gdzie z jednej rodziny miałam 3 wnioski (matka wnioskowała na niepełnoletnie dziecko i 2 wnioski na pełnoletnie dzieci) faktura była na duża kwotę i były to książki. FV wystawiona na matkę, a na fakturze książki dla całej trójki dzieci (czyli i dla tych pełnoletnich). Za zgodą kierownika przyjęłam fakturę i dla tych pełnoletnich, oczywiście na odwrocie tej fv odpowiednia adnotacja.
Marta2806
Stażysta
Zajmuję się: oświatą
Kontakt:

Post autor: Marta2806 »

Mam pytanie. Jeżeli przyznałam stypendium na okres wrzesień - grudzień 2019 r. na kwotę np. 100 zł/miesięcznie czyli w sumie 400 zł, a wnioskodawca przyniesie mi fakturę np. na kwotę 500 zł to czy mogę przerzucić te 100 zł na wiosnę?
izzka
Stażysta
Zajmuję się: ŚR i DM
Kontakt:

Post autor: izzka »

Ja tak robię, nie wiem czy poprawnie ale parzcież przyznajemy na rok szkolny a nie kalendarzowy. Aby zakupy były robione od sierpnia tego roku.
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Post autor: Alalala »

Może pytanie głupie, ale jak macie na fakturze reklamówkę to odejmujecie tą zawrotnie wielką kwotę czy wliczacie?
AnnaKuśnierz
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: AnnaKuśnierz »

odejmuję reklamówki i koszty przesyłki, ponieważ nie należą on do wydatków związanych z edukacją.
ODPOWIEDZ