Witam.
Mam pytanie.
mam taką sytuację: wniosek o stypendium szkolne składa pełnoletni uczeń. czy faktury muszą być tylko na niego czy mogą być też wystawione na jego matkę?
Matka informuje że nie wiedziała że syn ma brać faktury na siebie i teraz kłóci się że nie będzie kupować specjalnie rzeczy żeby faktury były na syna.
co zrobić?
faktury do stypendium szkolnego
-
- Praktykant
- Zajmuję się: OPS
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ST/KDR
- Kontakt:
Re: faktury do stypendium szkolnego
Faktury zawsze muszą być wystawione na wnioskodawcę. Jeżeli ktoś mi przyniósł inaczej prosiłam, aby zrobili mu w sklepie korektę tej faktury. Chociaż miałam przypadek gdzie z jednej rodziny miałam 3 wnioski (matka wnioskowała na niepełnoletnie dziecko i 2 wnioski na pełnoletnie dzieci) faktura była na duża kwotę i były to książki. FV wystawiona na matkę, a na fakturze książki dla całej trójki dzieci (czyli i dla tych pełnoletnich). Za zgodą kierownika przyjęłam fakturę i dla tych pełnoletnich, oczywiście na odwrocie tej fv odpowiednia adnotacja.wera18 pisze: 08 paź 2019, 16:44 Witam.
Mam pytanie.
mam taką sytuację: wniosek o stypendium szkolne składa pełnoletni uczeń. czy faktury muszą być tylko na niego czy mogą być też wystawione na jego matkę?
Matka informuje że nie wiedziała że syn ma brać faktury na siebie i teraz kłóci się że nie będzie kupować specjalnie rzeczy żeby faktury były na syna.
co zrobić?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: oświatą
- Kontakt:
Mam pytanie. Jeżeli przyznałam stypendium na okres wrzesień - grudzień 2019 r. na kwotę np. 100 zł/miesięcznie czyli w sumie 400 zł, a wnioskodawca przyniesie mi fakturę np. na kwotę 500 zł to czy mogę przerzucić te 100 zł na wiosnę?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR i DM
- Kontakt:
Ja tak robię, nie wiem czy poprawnie ale parzcież przyznajemy na rok szkolny a nie kalendarzowy. Aby zakupy były robione od sierpnia tego roku.
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Może pytanie głupie, ale jak macie na fakturze reklamówkę to odejmujecie tą zawrotnie wielką kwotę czy wliczacie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
odejmuję reklamówki i koszty przesyłki, ponieważ nie należą on do wydatków związanych z edukacją.
Oprócz faktury do stypendium szkolnego - Stypendia przeczytaj również:
dodatek do rodzinnego- dojazd?
Obliczenie dochodu
Gospodarstwo jednoosobowe
Aneksy do umowy - klauzula informacyjna
Jak rozpatrzeć wniosek
pełnoletni uczeń
Decyzja a wniosek
upoważnienie dla pracownika
Wzór decyzji na stypendium szkolne 2019
Nowe SIO
utrata i uzysk w jednym miesiącu?
Działalność na zasadach ogólnych - jak liczyć?
Ile wynosi obecna obowiązująca stawka za 1 hektar przeliczeniowy?
sprawozdanie do kuratorium
Utraty i uzyski w stypedniach
Kto ma podpisać decyzję ???