sprawozdanie do kuratorium

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
ewcik0291
Stażysta
Zajmuję się: ST
Kontakt:

sprawozdanie do kuratorium

Post autor: ewcik0291 »

hej. Mam pytanie czy w liczbie uczniów otrzymujących pomoc materialna w roku 2019 uwzględniacie również nowy okres zasiłkowy???bo nowe osoby dopiero złożyły wniosek a fizycznie pomocy jeszcze nie otrzymały
Justyna_92
Stażysta
Zajmuję się: ST/KDR
Kontakt:

Re: sprawozdanie do kuratorium

Post autor: Justyna_92 »

ewcik0291 pisze: 02 paź 2019, 11:51 hej. Mam pytanie czy w liczbie uczniów otrzymujących pomoc materialna w roku 2019 uwzględniacie również nowy okres zasiłkowy???bo nowe osoby dopiero złożyły wniosek a fizycznie pomocy jeszcze nie otrzymały
Czy zrobiła Pani to sprawozdanie? Jak ma to wyglądać?
Nie do końca wiem jak to zrobić :/
ewcik0291
Stażysta
Zajmuję się: ST
Kontakt:

Post autor: ewcik0291 »

uwzględniłam te osoby w sprawozdaniu
Justyna_92
Stażysta
Zajmuję się: ST/KDR
Kontakt:

Post autor: Justyna_92 »

ewcik0291 pisze:uwzględniłam te osoby w sprawozdaniu
Tylko, że jest to sprawozdanie za okres styczeń-sierpień, więc powinno się uwzględnić i te osoby z nowego okresu? Nie bardzo rozumiem, bo znalazłam informacje na sio gdzie było m.in.: "...W okresie styczeń-sierpień należy uwzględnić tyko tych uczniów, którym w tym okresie wydano decyzje o przyznaniu stypendium po 1 stycznia tego roku. Nie należy wykazywać uczniów, którym wydano decyzje zmieniające bądź aneksowano decyzje o przyznaniu stypendium wydane w okresie wrzesień-grudzień poprzedniego roku."

Więc jak skoro wszystkim uczniom wydałam decyzje zmieniające. Jest to moje 2 sprawozdanie i ciężko mi zrozumieć
ODPOWIEDZ