Nowe SIO
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM,DE,ST
- Kontakt:
Nowe SIO
Mam pytanie odnośnie podawania danych obecnie do SIO.
Często zdarza się, że przyznajemy stypendium w określonej kwocie ale wnioskodawca nie pokrywa tej kwoty fakturami i jesteśmy zmuszeni wypłacić stypendium w niższej wysokości. Czy do SIO podajemy dane według kwot przyznania czy według wypłaconych kwot??? Jak to robicie?? Dodam, że teraz w nowym SIO jest tabelka w której należy podać przydział wielkości czyli wielokrotność zasiłku rodzinnego.
Często zdarza się, że przyznajemy stypendium w określonej kwocie ale wnioskodawca nie pokrywa tej kwoty fakturami i jesteśmy zmuszeni wypłacić stypendium w niższej wysokości. Czy do SIO podajemy dane według kwot przyznania czy według wypłaconych kwot??? Jak to robicie?? Dodam, że teraz w nowym SIO jest tabelka w której należy podać przydział wielkości czyli wielokrotność zasiłku rodzinnego.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ST/KDR
- Kontakt:
Re: Nowe SIO
Czy zrobił/a Pan/Pani to sprawozdanie? I czy mogłabym liczyć na pomoc?Mpm pisze: 03 paź 2019, 13:58 Mam pytanie odnośnie podawania danych obecnie do SIO.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Nie zrobiłam jeszcze. Tzn. zrobiłam za ten rok od I-VIII ale nie miałam nowych wniosków więc podałam 0. Natomiast ciągle zastanawiam się jak zrobić poprzednie lata i chyba zrobię według przyznanych kwot.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: oświatą
- Kontakt:
"W okresie styczeń-sierpień należy uwzględnić tyko tych uczniów, którym w tym okresie wydano decyzje o przyznaniu stypendium po 1 stycznia tego roku. Nie należy wykazywać uczniów, którym wydano decyzje zmieniające bądź aneksowano decyzje o przyznaniu stypendium wydane w okresie wrzesień-grudzień poprzedniego roku".
Nie rozumiem tego... W takim razie gdzie wykazujemy kwoty stypendiów przyznane decyzjami zmieniającymi na wiosnę?
Nie rozumiem tego... W takim razie gdzie wykazujemy kwoty stypendiów przyznane decyzjami zmieniającymi na wiosnę?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Też nie rozumiałam, ale zadzwoniłam do Pani która była na szkoleniu i wyjaśniłaMarta2806 pisze: 09 paź 2019, 15:12 "W okresie styczeń-sierpień należy uwzględnić tyko tych uczniów, którym w tym okresie wydano decyzje o przyznaniu stypendium po 1 stycznia tego roku. Nie należy wykazywać uczniów, którym wydano decyzje zmieniające bądź aneksowano decyzje o przyznaniu stypendium wydane w okresie wrzesień-grudzień poprzedniego roku".

-
- Stażysta
- Kontakt:
Czyli w ogóle nie wykazałaś kwot z tego wiosennego stypendium?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Chyba domyślam się o co im chodzi w tej instrukcji.... Oni myślą, że my przyznajemy stypendium od razu na okres wrzesień-czerwiec. A większość gmin przyznaje najpierw do grudnia....
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dokładnie. Jedyne co wykazałam to zasiłek szkolny, bo wpłynął mi jeden taki wniosek po 1 stycznia.
-
- Praktykant
- Kontakt:
A co wpiszecie za rok 2018??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: oświata w gminie
- Kontakt:
Witam
zadałam podobne pytanie do specjalistów SIO i dostałam taką odpowiedź:
"Prosimy o wykazywanie zgodnie z wysokością przyznanych decyzji a nie rozliczonych przez stypendystów.
Prosimy o wykazywanie jedynie decyzji przyznających stypendium na podstawie złożonych wniosków. Wykazanie stypendystów wg. zmienianych decyzji powodowałoby dublowanie danych."
Pozdrawiam Forumowiczów
zadałam podobne pytanie do specjalistów SIO i dostałam taką odpowiedź:
"Prosimy o wykazywanie zgodnie z wysokością przyznanych decyzji a nie rozliczonych przez stypendystów.
Prosimy o wykazywanie jedynie decyzji przyznających stypendium na podstawie złożonych wniosków. Wykazanie stypendystów wg. zmienianych decyzji powodowałoby dublowanie danych."
Pozdrawiam Forumowiczów
Oprócz Nowe SIO - Stypendia przeczytaj również:
Gospodarstwo jednoosobowe
Aneksy do umowy - klauzula informacyjna
Jak rozpatrzeć wniosek
pełnoletni uczeń
Decyzja a wniosek
upoważnienie dla pracownika
faktury do stypendium szkolnego
Wzór decyzji na stypendium szkolne 2019
utrata i uzysk w jednym miesiącu?
Działalność na zasadach ogólnych - jak liczyć?
Ile wynosi obecna obowiązująca stawka za 1 hektar przeliczeniowy?
sprawozdanie do kuratorium
Utraty i uzyski w stypedniach
Kto ma podpisać decyzję ???
faktury
Staż + umowa zlecenia, uzysk/utrata ???