GIODO - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 31 gru 2015, 11:49

Czy WY wiecie co my mamy z tym zrobić?

Jednocześnie przypominam o konieczności, zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy z dnia
29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r. poz. 1182 z późn. zm.), zgłoszenia zmiany informacji w zbiorze danych osobowych zgłoszonym do rejestracji przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Gminy, które nie dokonały do tej pory zgłoszenia zbioru danych osobowych do rejestracji przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, powinny niezwłocznie to uczynić, zgodnie z art. 40 ww. ustawy o ochronie danych osobowych.

Jakie zmiany ? Czy zgłaszamy tylko wtedy, kiedy zmienia nam się osoba obsługująca KDR ?
Basza

Napisano: 31 gru 2015, 12:02

Uwaga! Ja jestem pracownikiem ośrodka pomocy społecznej i w tym roku zgłosiłam zbiór karty dużej rodziny do GIODO! Ale dostałam pisemną odpowiedź od nich, że to nie NASZ OŚRODEK MA ZGŁOSIĆ TEN ZBIÓR tylko w naszym przypadku GMINA. Czyli na tym moje działania w sprawie GIODO się zakończyły.
strach;o

Napisano: 04 sty 2016, 9:27

Czy zgłaszacie zmiany do GIODO?
Anka_a

Napisano: 04 sty 2016, 10:24

Hej -strach;o- ja tak jak i ty jestem pracownikiem OPS i musiałam sama wszystko zrobić (przygotować wniosek, upoważnienie do realizacji KDR no i umowę na przetwarzanie danych osobowych) Wójt tylko się podpisał.
Ale też nie mam pojęcia o jakie zmiany chodzi, chyba że o przetwarzanie danych, bo rozporządzenie z 27 maja 2014r. już nie obowiązuje
~gosiab

Napisano: 04 sty 2016, 10:37

Czy wiecie o jakie zmiany chodzi na podstawie tego pisma :?: co tam trzeba zgłaszać jaką zmianę :?: czy chodzi o nowy system teleinformatyczny.
Nowa.,

Napisano: 04 sty 2016, 10:39

Hej, niestety też nie wiem co mają na myśli pisząc o zmianach..
strach;o

Napisano: 04 sty 2016, 13:16

Bo baza danych osobowych pozostaje taka sama z tym, że zmienia się nazwa RI na SI. Więc nie wiem dlaczego zgłaszać zmiany :( ktoś mi wytłumaczy?
Ank_a

Napisano: 05 sty 2016, 0:53

Ponawiam pytanie. Też nie wiem o co chodzi i co, komu należy zgłosić. Ktoś, coś? :)

Z góry dziękuję za pomoc.
Iwona3811

Napisano: 05 sty 2016, 9:07

wczoraj dzwoniłam do swojego urzędu wojewódzkiego i dostałam informację (potwierdzoną przez Ministerstwo), ze pomimo wcześniejszego zgłoszenia zbioru do GIODO trzeba teraz zgłosić zmianę systemu teleinformatycznego
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 05 sty 2016, 9:39

W takim razie jeszcze jedno pytanie: Co powinno zawierać takie pismo?

U nas kartami zajmuje się OPS i rozumiem, że to Gminie należy przesłać takie oficjalne pismo, aby dokonali zmiany informacji. Ale nie wiem co pismo powinno zawierać. Pomożecie? :)
Iwona3811

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x