godziny pracy dzieckiem

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~gosiek

godziny pracy dzieckiem

Post autor: ~gosiek »

Witam, czy ktoś zatrudniony na KP czyli 40 godzin tygodniowo ma zmniejszone pensum, i kilka godzin przeznaczonych na wypełnianie papierków, zespoły, rady?
Ja pracuje w PO 40 godz. i w tych godz. muszę spełnić wszystkie obowiązki.
~Marika

Re: godziny pracy dzieckiem

Post autor: ~Marika »

U nas w placówce - wychowawcy na KP pracują 34 h reszta 6 h zostaje na pisanie planów,zespoły, rady itp.Decyzja o tym ile godzin pracuje wychowawca na KP zależy od dyrektora jak dobrze pamiętam kodeks mówi nie więcej niż 40 i nie mniej niż 32H ale nie jestem pewna czy 32 czy 34.
~ewa

Post autor: ~ewa »

A u nas zasady te zawarto w regulaminie pracy, który negocjowany był ze ZZ.
Pozdrawiam
~iza

Post autor: ~iza »

U nas jest to ruchome. Niekiedy z dziećmi pracujemy 32h innym razem 40(ale bardzo rzadko rzadko). Najczęściej jednak, jeżeli nikt ne ma L4 czy urlopu pracujemy 34h.
~iwona

Post autor: ~iwona »

do ewy: z jakimi związkami? Jestem zaineresow. , bo u mnie 40 z dziećmi, a zebrania, plany, rady w wolnym czasie.
~ewa

Post autor: ~ewa »

W mojej placówce funkcjonują dwie organizacje związkowe - ZNP i Solidarność. Sprawę zasad pracy ( w tym czasu pracy, okresów rozliczeniowych) wychowawców, a także innych pracowników (wszystkich) uregulowaliśmy w regulaminie pracy, który jak mi się wydaje powinien funkcjonować w każdym zakładzie pracy.
Utrzymuję dość bliskie kontakty z czterema placówkami -z różnych województw i jest podobnie ludzie z kp pracują bezpośrednio z dzieckiem od 32 do 36 godz.
Pozdrawiam
~iwona

Post autor: ~iwona »

dO ewy: podaje mojego maila [email protected] prosze napisz coś o związkach, chetnie dołączymy jako placówka do współpracy.
ODPOWIEDZ