GRAFIK

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~kapek

Re: GRAFIK

Post autor: ~kapek »

Ale za co odpowiada? Za czyny dorosłego wychowawcy na dyżurze nie swoim na którą to zamianę się zgodził? Hmm ciekawe jaką wykładnię wziąłby pod uwagę sąd?
~MMM

Post autor: ~MMM »

Wychowawca, który przyszedł na zamianę mógł np. nie mieć dobowego odpoczynku, albo też tygodniowego. I tu w grę wchodzi przemęczenie itd. Na takie zamiany dyrektor nie powinien się zgadzać. Jeżeli coś się stanie podczas takiego dyżuru, wierzcie mi prześwietlane jest wszystko b. dokładnie. A każdy, co jest normalne broni się jak może.
Panzer
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Panzer »

Zamianę koleżeńską daje się z wyprzedzeniem i dyrektor ją zatwierdza robiąc aneks do grafiku. Odpowiada ten kto jest na dyżurze.
~xxx

Post autor: ~xxx »

no tak
~kapek

Post autor: ~kapek »

No i wszystko na ten temat. Odpowiada wychowawca na dyżurze jeśli dyrektor wyraził zgodę.
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

Dyrektor na zewnątrz, wewnątrz dwóch wychowawców. Ja mam złe doświadczenia z zamianami, prawie zawsze coś nawali. Ktoś coś komuś zapomniał przekazać i jest afera na pół miasta. Sama się nie zamieniam i nie chętnie daję zgodę na zamiany wychowawców.
~ktoś

Post autor: ~ktoś »

Marianna wyluzuj...to nie praca w ministerstwie;]
~Marianna

własnie dlatego nie luzuję
~???

Post autor: ~??? »

Jeśli wszystko jest zgodne z KP, to nie rozumiem w czym problem. Wszędzie, gdzie jest ruch ciągły pracownicy się zamieniają. Taka specyfika pracy, że dostajemy po tyłkach pracując świątki, soboty i niedziele. Chamstwem jest jeszcze dowalać pracownikowi brakiem możliwości zamian.
~Marianna

to nie jest chamstwo, tylko jasne zasady, które wbrew pozorom są uczciwe i własnie robię tak ze względu na wychowawców

są tacy którzy bardzo wykorzystują zamiany i traci na tym cały zespół
ODPOWIEDZ