GRAFIK
Re: GRAFIK
Ale za co odpowiada? Za czyny dorosłego wychowawcy na dyżurze nie swoim na którą to zamianę się zgodził? Hmm ciekawe jaką wykładnię wziąłby pod uwagę sąd?
Wychowawca, który przyszedł na zamianę mógł np. nie mieć dobowego odpoczynku, albo też tygodniowego. I tu w grę wchodzi przemęczenie itd. Na takie zamiany dyrektor nie powinien się zgadzać. Jeżeli coś się stanie podczas takiego dyżuru, wierzcie mi prześwietlane jest wszystko b. dokładnie. A każdy, co jest normalne broni się jak może.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zamianę koleżeńską daje się z wyprzedzeniem i dyrektor ją zatwierdza robiąc aneks do grafiku. Odpowiada ten kto jest na dyżurze.
No i wszystko na ten temat. Odpowiada wychowawca na dyżurze jeśli dyrektor wyraził zgodę.
Dyrektor na zewnątrz, wewnątrz dwóch wychowawców. Ja mam złe doświadczenia z zamianami, prawie zawsze coś nawali. Ktoś coś komuś zapomniał przekazać i jest afera na pół miasta. Sama się nie zamieniam i nie chętnie daję zgodę na zamiany wychowawców.
Jeśli wszystko jest zgodne z KP, to nie rozumiem w czym problem. Wszędzie, gdzie jest ruch ciągły pracownicy się zamieniają. Taka specyfika pracy, że dostajemy po tyłkach pracując świątki, soboty i niedziele. Chamstwem jest jeszcze dowalać pracownikowi brakiem możliwości zamian.
to nie jest chamstwo, tylko jasne zasady, które wbrew pozorom są uczciwe i własnie robię tak ze względu na wychowawców
są tacy którzy bardzo wykorzystują zamiany i traci na tym cały zespół
są tacy którzy bardzo wykorzystują zamiany i traci na tym cały zespół
Oprócz GRAFIK - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
współpraca
Ocena
Prosę o pomoc w sparwie zgłoszeń w Płatniku
kp jak awansować z młodszego wychowawcy
oddawanie wolnego za święto
dokumentacja
Przeniesienie urlopu z KN na KP
Czym jest dla mnie praca w placówce
dyskryminacja
dom dziecka, zamledowanie, bezdomność???
ŻYCZENIA
życzenia
;premie
pytanie do Marcina
pytanie do Marcina
nowe angaże dla karcianych- piszcie jakie u was