oddawanie wolnego za święto

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Agnieszka

oddawanie wolnego za święto

Post autor: ~Agnieszka »

Jeśli ktoś pracuje w święto 9 godzin to ile należy mu się wolnego? wg kp święto obniża wymiar czasu pracy o 8 godzin?
czy jeśli dzień świąteczny mam wolny, to również należy mi się obniżenie godzin i co zrozumiałe w sumie 3 dni wolne w tym tygodniu, w którym przypada święto?
jeśli w wolnym dniu dyrektor zleci mi wyjazd z wychowankiem do szpitala i zajmie mi to 5 godzin - to powinien zapewnić mi wolny dzień i 5 godzin mniej, czy 8 czy 10godzin, jeśli to nie jest na mój wniosek?
jak jest u was?
~Marianna

Re: oddawanie wolnego za święto

Post autor: ~Marianna »

praca w ruchu ciągłym
~jula

Post autor: ~jula »

marianna przestan juz się wymądrzać na tym forum-jakbyś wszystkie rozumy pojadła...w jednej placówce zabieraja 4h w innej 8h-wolna amerykanka
~Marianna

jula nie czytaj moich wpisów
~Marianna

Agnieszka
w styczniu jest do wypracowania 168 godzin, powinno być co najmniej 10 dni wolnyh, do wypracowania 21 jeden dni

praca w ruchu ciągłym zakłada, że pracuje się również w święta

jeżeli np. pracowałaś 6 z grafiku to innego dnia masz wolne

przelicz sobie dni wolne w grafiku

no i jeszcze trzeba zwrócić uwagę jaki macie okres rozliczenia
~ala

Post autor: ~ala »

a ja mam tylko 8 dni w miesiącu wolne ,a te godziny np. z 6 stycznia idą na poczet tych godzin nie wypracowanych , i co na to powiecie moi drodzy? czy w mojej placówce jest ok?
~xxx

Post autor: ~xxx »

nie jest!! ale na pocieszenie u mnie tez jest kiepsko:(duzo osób ma godz na minusach i to sporo!od kilku dni ratuja nas osoby na L4
~ala

Post autor: ~ala »

jakieś pocieszenie jest że nie jesteśmy sami i nie tylko u nas takie rzeczy:)
~Marianna

Ala a jakie macie rozliczenie godzin? miesięczne czy kwartalne?
~mariusz

Post autor: ~mariusz »

czy praca w pcacowce to ruch ciagly???? co z tegi ze pracuje sie w swieta itp. w hucie jest ruch ciagly, ale nie ma, tak jak w przypadku placiwrk opieko, szpitali osobnego parafrafu mowiacego o tym ze u nas dopuszczalna jest peaca w niedxiele swietaa i inne dni wolne od pracy
ODPOWIEDZ