Grafiki pracy
Re: Grafiki pracy
Baardzo dawno tu nie byłam, jestem przerażona sprzedawaniem grafików, moim zdaniem to skandal, albo mam i się nie chwalę albo sie chwale i użyczam. Od trzech lat kieruję placówką i powiem Wam, że wszystkie dokumenty tworzyliśmy sami metodą prób i błędów. Systematycznie coś ulepszamy. Nikt ale to nikt z kierujących podobnymi placówkami nie chciał się podzielić doświadczeniem w sprawie obowiązujących dokumentów. Jeżeli ktoś jest zainteresowany stałym grafikiem czterotygodniowym, to zapraszam do przysyłania wiadomości na [email protected] , wyślę za darmo. a proszę na moją pocztę, bo tutaj już chyba nie zajrzę.
Witam Zosiu
Jeśli znajdziesz odrobinkę czasu w okresie przedswiątecznym to bardzo proszę o przesłanie dla mnie grafiku od Moa. Z góry dziękuje
Mój adres : [email protected]
Jeśli znajdziesz odrobinkę czasu w okresie przedswiątecznym to bardzo proszę o przesłanie dla mnie grafiku od Moa. Z góry dziękuje
Mój adres : [email protected]
Beatko jestem ciekaw jak rozwiązałaś następujące kwestie :
- do 48 godzin tygodniowo,
- raz w miesiącu niedziela wolna i 2 dni w tygodniu,
- urlopy,
- opiekę nad dzieckiem,
- urlopy na żądanie,
- święta ( nie występują co miesiąc ) i związane z tym zniżki godzin i dodatkowe dni wolne,
- różnice godzin w poszczególnych miesiącach,
- wypoczynek dzieci.
- ewentualne dokształcanie wychowawców.
Zakładam, że Twoja placówka nie płaci godzin nadliczbowych. Ja układam grafiki na okres rozliczeniowy bezwzględnie uwzględniając wszystkie prawa pracownicze. wychowawcy są zadowoleni. Utrzymuję 12 godzinny cykl pracy ale stałego grafiku nie jestem w stanie ułożyć.
- do 48 godzin tygodniowo,
- raz w miesiącu niedziela wolna i 2 dni w tygodniu,
- urlopy,
- opiekę nad dzieckiem,
- urlopy na żądanie,
- święta ( nie występują co miesiąc ) i związane z tym zniżki godzin i dodatkowe dni wolne,
- różnice godzin w poszczególnych miesiącach,
- wypoczynek dzieci.
- ewentualne dokształcanie wychowawców.
Zakładam, że Twoja placówka nie płaci godzin nadliczbowych. Ja układam grafiki na okres rozliczeniowy bezwzględnie uwzględniając wszystkie prawa pracownicze. wychowawcy są zadowoleni. Utrzymuję 12 godzinny cykl pracy ale stałego grafiku nie jestem w stanie ułożyć.
Wychowawcy zatrudnieni w oparciu o przepisy KP grafiki pracy powinny mieć podawane na obowiązujący w danej placówce okres rozliczeniowy. A co u Was z wychowawcami zatrudnionymi w oparciu o KN, których obowiązują nieco inne przepisy ?
Witam.Adam ma rację.Jesli pracują sami wychowawcy zatrudnieni na podst.KP to pół biedy.Gorzej jak ma się mieszankę.Ułożyć grafik z uwzględnieniem wszystkich przepisów kp i kn to mistrzostwo świata i nie wierzę,że można ułożyc na cały rok bo sama siedzę w grafikach.Układam miesięczne a to niezła gimnastyka przy zapewnianiu jeszcze nocy.Pozdrawiam.
Do Pani Beaty
prosze o wzór takiego grafiku na adres [email protected]. Dzieki

Oprócz Grafiki pracy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
terapeuta w POW
Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii- opłata za posiłek
akta osobwe wychowanków
jaki komplet dokumentów do rodziny zastępczej
gdzie mam złorzyć wniosek
RDD
Ubezpieczenie zdrowotne wychowanków placówki op.wych. - jakie procedury?
ciężko upośledzona umysłowo córka
Wymagane dokumenty
co wy na to
Rodzice pilnie poszukiwani DZ 03.09.2008r.
zarobki młodszego wychowawcy w wielofunkcyjnej placówce opiekuńczo-wychowawczej
opiekun nocny???
terapeuta w placówce wielofunkcyjnej
mow i mos
Opiekun prawny