granica wytrzymałości - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 18 lut 2014, 14:34

w miarę rozgarniety i kulturalny człowiek wie jak w Polsce ustamnawia sie prawo. Poniekąd uczą na tym na WOS-ie.
Z twojego, imię, rozumowania wynika, że mam prawo wejść do supermarketu i zje*ać kasjerkę, ze danio jest po terminie. Mam prawo iść do ZUS i zje*ać panią w okienku, ze przedłużyli wiek emerytalny. Mam prawo... i tak mogę wymieniac, ale mi się nie chce :)
trochę kultury nie zaszkodzi. Ale cóż - niektórzy są jak jamochłony i rozwielitki.....
~nazwisko

Napisano: 19 lut 2014, 16:40

Granice wytrzymałości

ang. THE LIMITS OF ENDURANCE

...i takie rzeczy w świadczeniach rodzinnych, był zresztą taki film, w wolnym tłumaczeniu \"Granice wytrzymałości\" - obejrzyjcie , nie tylko nam jest ciężko.

...krótki opis filmu poniżej:

Podczas wyprawy na szczyt K2 w lodowej szczelinie grzęźnie trójka alpinistów: Annie Garrett (Robin Tunney), Tom McLaren (Nicholas Lea) i organizator wyprawy, miliarder Elliot Vaughn (Bill Paxton). Brat Annie, Peter (Chris O\'Donnell), aranżuje ekspedycję ratunkową, w skład której wchodzą m. in. doświadczony alpinista Wick (Scott Glenn) i kanadyjska lekarka Monique (Izabella Scorupco). Wszyscy muszą stawić czoło żywiołowi i zmierzyć się z niebezpieczeństwem czyhającym w górach.

....dopisujcie zakończnie!!! ale tak aby nawiązać do ŚR i FA
~Wino

Napisano: 19 lut 2014, 17:16

wyprawa ratunkowa ich uratowała a potem żyli długo i szczęśliwie i mieli dużo dzieci. Pracownicy SR się ucieszyli bo było dużo becikowego do wypłaty.
~ludek

Napisano: 20 lut 2014, 9:58

niestety Annie w wyniku wypadku staje się osobą niepełnosprawną,a jej brat staje do walki z aparatem państwowym o SZO.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2014, 14:05

zanim jednak brat Annie poczuł nieodpartą chęć opieki nad swoją niepełnosprawną siostrą odebrał wezwanie na wywiad alimentacyjny.
~RR

Napisano: 20 lut 2014, 17:16

Ciekawe jakim cudem odebrał wezwanie jak w tym czasie był na wyprawie ratunkowej? Dwukrotne awizo było.
~ludek

Napisano: 20 lut 2014, 19:30

doręczenie zastępcze było.
~Iks

Napisano: 27 kwie 2014, 10:44

:shock:
emp@tia

Strona 5 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x