grażyna - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 09 lip 2016, 19:02

To jest skandaliczne a potem się dziwicie ,ze TVN was nachodzi.
Czy autorka tego posta wie co to jest praca socjalna??? Rodzina niewydolna lub ma wszystko w d...... i karzesz za to chorego, ciężko chorego człowieka!! Czy ty jesteś normalna? To nie za rodzinę robisz tylko DLA CHOREGO!!! Obudź się lalka albo zmień zawód :evil: :evil:
Wredna1

Napisano: 11 lip 2016, 9:04

Wiesz co Wredna przestań paplać nie za rodzinę robisz a za chorego to powiedz mi od czego jest ta''rodzina'' jak ops ma wszystko załatwić i może jeszcze mamy go myć jak opisany post wyżej mamy jeszcze chodzić po szpitalach i kaczki wynosić.
Skoro jest takie wasze podejscie to nie dziwi mnie ,ze nasz zawód jest traktowany jak wynieś przynieś pozamiataj.
Iza1

Napisano: 11 lip 2016, 11:49

w opisanej sytuacji mimo wszystko nie oglądałabym się na rodzinę tylko sama wszystko pozałatwiała- może jestem głupim pracownikiem socjalnym ale też wiem , kiedy i od kogo mogę coś wymagać - nie czekałabym na zgon tego biedaka
abc

Napisano: 11 lip 2016, 16:34

Trzeba było dać doopy jakiemuś pieprzonemu bogatemu biznesmenowi to dalej byłabyś "wynieś, przynieś, pozamiataj" tylko brałabyś za to większą kasę.
A tak na poważnie: wip...j z tego zawodu. To nie jest zawód dla takich nierobów i panienek z aspiracjami posiadania własnych niewolników.
do izy1

Napisano: 12 lip 2016, 7:27

"socjalna" spokojnie i grzecznie zapytała a Wy co? jakie są Wasze odpowiedzi? godne pracownika socjalnego? jedno chamstwo, tak się odnosicie do swoich klientów? czy asystent jest od opieki nad chorym człowiekiem? "brawo"!
Idź i na spokojnie porozmawiaj z rodziną, przedstaw swoje argumenty w oparciu o kodeks rodzinny, ustalcie co kto zrobi, może ich ta sytuacja jednak przerasta (może tak być)? trzeba iść i pogadać, jak wyglada opieka nad chorym, czy córka pracuje? matka raczej nie bedzie się opiekować synem ze względu na wiek, może potrzebne są usługi opiekuńcze? pogadaj i głowa do góry :)
klementyna
Stażysta
Od: 02 mar 2016, 9:14
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2016, 7:38

Podpisuje się pod Klementyną. Jeśli rozmowa nie pomoże to myślę, że trzeba sięgnąć po poważniejsze argumenty - do sądu o brak opieki nad osobą zależną i założyć Niebieską Kartę.
pracuś socjalny
Referent
Od: 22 lip 2015, 8:01
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2016, 9:14

Droga izo1, jak marzy ci się tresowanie ludzi to wstąp do armii. Tam wszystko odbywa się w formule wykonywania rozkazów. Na szacunek i uznanie zasługuje się ciężką i skuteczną pracą a nie zadzieraniem nosa i noszeniem wysoko głowy. Nasza praca to służba drugiemu człowiekowi. Jeśli tego nie rozumiesz to zmień zawód, bo to tacy ludzie jak ty najbardziej szkodzą reputacji zawodu pracownika socjalnego.
volter

Napisano: 12 lip 2016, 9:52

Ty o moją reputację to się nie martw potrafię o nią zadbać nie wiem skąd te ataki na mnie wyraziłam swoje zdanie ,ze ops moze pomóc a nie robić wszystkiego za rodzinę a według voltera służba drugiemu człowiekowi polega również na podcieraniu tyłka ale to chyba do pracowników socjalnych nie należy.To nie praca socjalna.
Iza1

Napisano: 12 lip 2016, 17:03

Ja nie martwię się o reputację takiej tępej wszy, która nie potrafi przeczytać prostego tekstu ze zrozumieniem i do tego wkłada w czyjeś usta słowa, których nikt tu nie napisał. Martwię się o reputację prawdziwych pracowników socjalnych. Ty laluniu powinnaś czym prędzej poszukać innej pracy, bo nie masz zielonego pojęcia o pracy socjalnej. Jedyne co utkwiło w twojej pustej łepetynie to to, że powinno się tak pracować z osobami i rodzinami aby jak najwięcej byli w stanie sami dla siebie zrobić. "Pracować z" nie rozkazywać. Niestety dalszy ciąg już wymazałaś ze swojej łepetynki. Jesteś po prostu śmierdzącym leniem i próbujesz swoje lenistwo usprawiedliwiać zaledwie częścią definicji i ułamkiem idei pracy socjalnej. Nienawidzę ludzi, którzy nienawidzą innych ludzi a swoją nienawiść usprawiedliwiają do tego ich rzekomym dobrem!
volter

Napisano: 13 lip 2016, 7:40

A z ciebie wychodzi inteligent zas..ny,ładnie,ładnie pracowniku socjalny u ciebie praca socjalna to obrażanie innych brawo.
Iza1

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem