potwierdzenie ubezpieczenia zdrowotnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 07 lip 2016, 14:50

mam pytanie, jaki dokument wydajemy dla petenta potwierdzający ubezpieczenie zdrowotne?
GOPS2016

Napisano: 07 lip 2016, 16:13

decyzję wydaje się
Iza1

Napisano: 07 lip 2016, 22:01

na ubezpieczenie nie wydaje się decyzji

można wydać kopię zgłoszenia tj. ZUS ZZA lub miesięczny raport - wydruk z płatnika.
Ewentualnie zaswiaczenie
malinap

Napisano: 08 lip 2016, 8:05

podejrzewam, że chodzi tu o prawo do bezpłatnych świadczeń zdrowotnych - wtedy oczywiście decyzja.
szer

Napisano: 08 lip 2016, 8:35

Do malinap
Przy zasiłku stałym wydaje się takie dokumenty o których piszeszz reszta w decyzji o zasiłku stałym też wpisuje się ubezpieczenie
A do świadczeń zdrowotnych tylko decyzja.
Iza1

Napisano: 08 lip 2016, 9:43

Iza1 - ja piszę na podstawie naszych doświadczeń tj. odwołań, szkoleń, wyjaśnień ministerstwa c
My nawet w decyzji o zasiłku stałym nie wspominamy o ubezpieczeniu ( choć ta forma jest dopuszczalna )
Trochę się komplikuje sytuacja w momencie kiedy klient nabywa prawo do ubezpieczenia z innego źródła. Jeżeli o ubezpieczeniu jest wspomniane w sentencji - mozna zmienić decyzję. Jeśli w pouczeniu - trzeba od razu uchwycić hipotetyczne sytuacje.

Tak robimy MY - nie narzucamy innym. Fakt, miałam napisać " my na ubezpieczenie nie wydajemy decyzji"

Pracownicy - podpisując umowę o pracę też nie dostają decyzji, a sama umowa nie wymaga zawarcia treści dot. ubezpieczeń ponieważ przepisy prawa o tym stanowią.
malinap

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x