Happy New Year 2016 - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 31 gru 2015, 11:32

Szampana piccolo ;) brokatu na czoło,uśmiechu na twarzy,szampańskiej zabawy,
Życzeń serdecznych,wspomnień najlepszych oraz braku kaca kiedy w Nowym Roku 2016 pamięć wraca …

ps. już dajcie spokój z tą niezależna .pl, na którą ciągle się powołujecie, :) bądźcie niezależni, indywidualni, pełni aspiracji, ambicji, z własnym zdaniem i stanowiskiem, które potraficie obronić w każdej sytuacji.
Anioł.

Napisano: 31 gru 2015, 12:46

Anioł. pisze:
ps. już dajcie spokój z tą niezależna .pl, na którą ciągle się powołujecie, :) bądźcie niezależni, indywidualni, pełni aspiracji, ambicji, z własnym zdaniem i stanowiskiem, które potraficie obronić w każdej sytuacji.
Niezależni od czego, jeśli wolno zapytać???? Może od rozumu, od pieniędzy, od miłości, odpowiedzialności??
Bądźcie alfą i omegą, niezależni, nieomylni o każdej porze dnia i nocy jak autorka postu powyżej.
wow

Napisano: 31 gru 2015, 13:33

wolno ci zapytać, pozwalam.. :)
Niezależni w sensie samodzielnego myślenia.Samodzielność to cecha ściśle związana z niezależnością, wolnością i indywidualizmem. Jeżeli myślimy samodzielnie, to znaczy, że nie powtarzamy tępo za kimś czyjegoś zdania, tylko sami tworzymy niezależnie swoje zdanie na jakiś temat.Oczywiście nie istnieje człowiek, który cały swój światopogląd stworzyłby sam, bez niczyjej ingerencji, to utopia, no chyba -że mówimy o tak wyjątkowych osobowościach jak ja :roll: :oops: :twisted: ;)
Anioł.

Napisano: 31 gru 2015, 13:36

..no przecież, że żartuję z tą wyjątkowością.
Anioł.

Napisano: 31 gru 2015, 14:18

Będę pił całą noc.
Do siego roku!
Ares30

Napisano: 31 gru 2015, 14:46

Rzeczywistość jest taka, że jeśli oceniasz niezależność czyjegoś myślenia po tym, z jakich mediów korzysta, to nie ma to nic wspólnego z jakimkolwiek niezależnym myśleniem z Twojej strony. Powtarzasz po prostu grupowe uwarunkowanie.

https://blog.krolartur.com/mysl-niezalez ... ak-jak-ja/

Dasz radę!
wow

Napisano: 31 gru 2015, 16:02

Nie ma co filozofować
Już w starożytnej Grecji pojawiła się myśl, że człowiek wyróżnia się rozumem, dążeniem do poznania świata, który go fascynował, prawdy, którą chciał dogłębnie poznać..a dzisiaj mamy co ? wrzucony link, ( bez odniesienia, swojego wniosku czy zdania ) z sensacyjnym tytułem w nagłówku lub co lepsze mamy argumenty w dyskusji jak ten Twój, w postaci cytatu ściągniętego z bloga pierwszego lepszego psychologa z cyklu " Change Maker" co znaczy tyle co nic, wow..jest za to w trendzie amerykańskim . No tak, klienci to lubią.
"W zeszłym roku poddałem się wyzwaniu „80 książek w rok”, udało mi się przez ten czas przeczytać 83 ksiażki..."
pisze Twój osobisty trener blogowy.Ten sam dodaje "Organizuje również szkolenia dla ekspertów w dziedzinie osobistej z zachodu. :) to mnie rozśmieszyło najbardziej.

Moja sugestia subtelna jest taka, abyś wziął przykład z "mistrza" i przeczytał jeszcze więcej książek. ;) tak po prostu dla siebie i sam wyciągnął z tego wnioski.

ps. a co do artykułu, który poleciłeś.
Tekst nadaje się do zadiustowania, tzn. przełożenia na polski język, wypadało by. Nie darzę zbyt wielkim uznaniem dziedziny psychologii, ale zasady pisania "artykułów" są zasadami i koniec. Widoczne pseudo-synonimy,pleonazmy czy kontaminacje, to tak od strony językowej poprawności. Narracja pseudo- humanistyczna.Jeśli chodzi o zawartość merytoryczną treści sensu stricte - nie dostrzegam większej wartości poznawczej.

wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Anioł.

Napisano: 31 gru 2015, 17:01

Wow emilko ale dałaś czadu. :roll: Ile "niezależnych" wniosków wysunęłaś. Cieszę się, że tak niewiele potrzeba by Cię rozbawić! Niskie koszty, żeby nie powiedzieć : jesteś tania! A jaka znajomość tematu! A jakie wnioski!! A jak chybione! Pozwól, że pozostawię Ciebie w błędzie. Skąd taka nagła niechęć do psychologii, za którą jeszcze niedawno dałabyś się pokroić.? A skąd ta dbałość o poprawność językową? Ta zmiana śmierdzi! Jest niewiarygodna.
Zmiana nicku to za mało. Twoi "wierni" rozmówcy zdezerterowali. Zostałaś sama w nowym okryciu. Współczuję. Chcesz rozpocząć nowy rozdział w życiu - nie uda się. Zbyt mocno nasiąknęłaś starym zależnym myśleniem.
Odwzajemniam życzenia.
wow

Napisano: 31 gru 2015, 17:38

czyli nie wiesz co przeczytałeś w artykule, który sam poleciłeś. :) ;) nie wiesz co oznaczają słowa kluczowe których używasz, oraz pozostałe słowa kierowane w stronę adwersarza, obraźliwe notabene.co do pozostałych kwestii jak np. nowy rozdział w życiu i podobne metafory, jesteś nazbyt arogancki, pozbawiony kultury delikatnie mówiąc, więc nie ma co tematu rozwijać. Psychologii nigdy nie lubiłam. A co do fasady, zajrzyj do B.Szacka jak choćby. Generalnie czytaj: Osobowość, tożsamość , rola społeczna. A teraz zmykaj przygotować się na bal sylwestrowy bo czas ucieka...a znajomi będą się złościć. I nie zapomnij o brokacie na czoło. ;)
Anioł.

Napisano: 31 gru 2015, 17:51

Tylko tyle?
jak niewiele potrzeba żeby sprowadzić Cię na poprzednie tory. Mówi ślepy o kolorach.
Idę z tym brokatem...
Pa, jutro, jak wstanę.
wow

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x