Idzie ku lepszemu - HYdE PaRK

Strona 8 z 9    [ Posty: 84 ]

Napisano: 03 sty 2015, 13:03

Zawsze mnie intrygowało, że ci którzy na sztandarach mają takie wzniosłe hasła, jak te głoszone przez prezydenta Komorowskiego z ogromną łatwością zaciągają przed sądy swoich krytyków. Ale czy można dziwić się czytelnikom GW i spadkobiercom siły przewodniej PRL, że ich miłość do bliźniego jest tak wybiórcza?
Ja już od lat nie daję Owsiakowi złamanego grosza ale też nie bronię innym dawać. Ważne jest jednak aby ludzie, którzy dają pieniądze na WOŚP wiedzieli, że nie mogą liczyć na to, że dowiedzą się jak tymi pieniędzmi Owsiak rozporządza. Było nie było są to środki naznaczone na konkretny cel i okupione ciężką pracą młodzieży. Owsiak przewrotnie twierdzi, że nagrodą dla wolontariuszy jest ten jego Wód(a)-Stock. Ja mam wrażenie, że ten Wód(a)-Stock to taki Owsiakowy Miś. A jak stwierdzono u Barei im bardziej bezsensowny i drogi Miś tym więcej można na nim zarobić. Pytanie bowiem jest takie ilu wolontariuszy faktycznie jedzie na Wód(a)-Stock? Czy Owsiak pytał wolontariuszy czy oni chcą takiej "wdzięczności"? Jeśli bowiem prawdą jest, że organizacja tego czegoś kosztuje 8 milionów, to może wolontariusze woleliby wyjechać gdzieś na wakacje albo tablety? Albo jeszcze coś innego?
Ja sądzę, że niektórzy nareszcie zaczynają myśleć i liczyć. Podejrzewam, że koszty organizacyjne WOŚP przewyższają znacznie jej zyski. Proponuję więc aby Owsiak jako produkt WOŚP podawał nie tylko zebraną gotówkę i fanty ale także koszty organizacji całej imprezy, łącznie z wyceną pracy wolontariuszy, choćby tylko według najniższej krajowej.
I jeszcze jedno. Jesteśmy bodaj jedynym państwem w UE, w którym system "żebraczy" wyręcza państwo w wywiązywaniu się z jego podstawowych obowiązków, gdzie życie ludzkie zależy od tego czy uda się kupić sprzęt za wyżebrane pieniądze u jednego z najbiedniejszych w UE społeczeństw.
Ponadto, mogłoby się wydawać, że skoro nie daję ani złotówki na imprezę Owsiaka to nie powinienem go krytykować. Ale to jest nie prawda, gdyż każdy podatnik czy tego chce czy nie dokłada do WOŚP. Podobnie każdy kto płaci abonament RTV. Albowiem ktoś musi pokryć koszy transmisji telewizyjnych i koszy organizacyjne. Owsiak ma to za darmo ale czy TV i organizatorzy robią to za darmo? Absolutnie nie, robią to za nasze pieniądze. Z naszych podatków i abonamentów.
kandyd

Napisano: 04 sty 2015, 22:20

Strasznie bym chciała pojechać na Woodstok - ale się boję, ponieważ jest tam dużo błota, kurzu,no i gdzie bym spała? w namiocie w kilka osób?/ ale paru moich krewnych było. Chwalili bardzo. MOcno też trzymam kciuki za WOŚ.
Oby zebrali jak najwięcej.
Emilie>

Napisano: 05 sty 2015, 14:03

Wybierz się. Ja byłem 2 razy. W tym roku ma zagrac Within Temptation:)
Błota się nie bój. Zabawa czasem wymyka się spod kontroli ale... raz się żyje.
Ares

Napisano: 05 sty 2015, 15:57

Tomasz Lipiński, znany muzyk rockowy nie zagra podczas tegorocznego finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dlaczego? Ma dość dwuznaczności przy płaceniu gaży za występ u Jurka Owsiaka. „Ktoś, kto dysponuje takim kapitałem społecznego zaufania, przekładającym się na realny kapitał finansowy, nie powinien mijać się z prawdą nawet o milimetr. Bo co to jest??? Kłamstwa usprawiedliwione słuszną sprawą?” – pisze muzyk.
z netu

Napisano: 05 sty 2015, 21:51

Coraz więcej osób wycofuje się ze wspierania WOŚP biznesu!
BRAWO

Napisano: 08 sty 2015, 17:30

Po zebranej kwocie ich poznamy. Jeśli będzie zbliżona do zeszłorocznej znaczy że wośp ma sie dobrze a Polacy są normalni.
Wośp działa wiele lat. Gdyby było tak jak mówią krytycy to Owsiak już by siedział.
Ares

Napisano: 08 sty 2015, 18:50

:lol: , :lol: , :lol: , :lol: , :D , :D , :D , :D , :lol: , :lol: , :lol: , :lol:

Owsiak może podać dowolną kwotę z sufitu a i tak nikt tego nie zweryfikuje, bo on dokumenty księgowe ma w słoiku, którego od zeszłego roku nie może znaleźć.
alfa alfa

Napisano: 08 sty 2015, 18:58

Ktoś by znalazł gdyby miał zastrzeżenia i podstawy ku temu.

Aha zapomniałem że Owsiaka chronią resortowe dzieci, Olejnik, Żakowski, Lis, Najsztub, Durczok, Michnik, Solorz-Żak, sędziowie i prokuratorzy.
Cóż pozostaje wam czekać do wyborów parlamentarnych. Może wygra karzeł i obali "układy".
Ares

Napisano: 08 sty 2015, 19:38

poznacie ich po zebranej kwocie powiadasz...
To proszę:
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wosp-nie ... gora/m4c2h
Betonowy Mars

Napisano: 08 sty 2015, 19:42

Co ma piernik do wiatraka?!
Porównaj teraz jeszcze kapeć do laczka.
Ciesz się że obie te organizacje wspierają służbę zdrowia. Na NFZ nie ma co liczyć.
Ares

Strona 8 z 9    [ Posty: 84 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x