Ile trzeba czekac na wyrównanie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 03 cze 2014, 13:15

Wg prawa. Jeżeli decyzji nadano rygor natychmiastowej wykonalności (art. 130 § 4 kpa) wypłacić można po odebraniu decyzji przez świadczeniobiorcę. Jeżeli rygoru nie nadano, od otrzymania decyzji 14 dni na uprawomocnienie i można płacić.
Nikt z szuflady kasy nie wyciąga. A i zeby wniosek obrobić tez potrzeba czasu. nie jest tak, ze rzucamy wszystko i biegusiem robimy decyzje dla opiekunów. Są tez inne ważne, terminowe sprawy do robienia. Swoją drogą, ja pierwsze wnioski, z 16 do 28 maja mam już wypłacone. Wszędzie dałam rygor. Program był, kasa też została z poprzednich miesięcy więc luzik.
Jola 1

Napisano: 03 cze 2014, 13:24

Jak się ma dwie decyzje na krzyż do wydania ZDO to można się bujać ale jak się ma 500 to już inna rozmowa
oregon

Napisano: 03 cze 2014, 18:41

maxik pisze:To był żart babo!!! idź opiekuj się ta chorą babcią, bo przyjdą na wywiad do Ciebie i stwierdzą, że opieki brak i gów*o dostaniesz a nie wyrównanie.
Jesteś w dup... debilu maxiku jestem po wywiadzie i jak nie masz nic do powiedzenie sensownego to stul pysk :lol: . I tobie chu..do mojego wyrównania nie ty się opiekujesz moją babcią więc zamknij dup... chamie :lol:
jowitka24

Napisano: 03 cze 2014, 18:45

pituś pisze:po pierwsze do wyrównania nie robi sie wywiadów,po drugie zaległe wypłaca sie natychmiast po złożeniu wniosku.
To u mnie widocznie jest inaczej i nie tylko u mnie w Mopsie ponieważ już byli zrobić wywiad i powiedzieli że to jest do zaległego i do aktualnego ZDO. Jestem po wywiadzie.
jowitka24

Napisano: 03 cze 2014, 18:51

Oj jak się cieszę że Pani z gopsu u mnie są miłe i kulturalne bo jak zaglądam tu na nie które opinie niby pracowników z mops albo i pracowników Mops to na pewno nie było by miło i ja też w takich sytuacjach gdy o coś pytam kulturalnie a dostaję jakąś chamską odpowiedż w zamian jestem wtedy bardzo nie miła a nawet wredna i lubię takim osobom robić koło dup...Więc maxik wal się na ryj bo olewam takich ludzi nie dorastasz mi do pięt :lol:
jowitka24

Napisano: 03 cze 2014, 19:20

jowitka24 rozumiem Was opiekunów ale chyba trochę się zagalopowałaś.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 03 cze 2014, 19:45

Przecież ja tu nie obrażam pracowników mops a nawet wyróżniłam i pochwaliłam Pani z mojego Mopsu ja tylko tak troszkę wyraziłam zdanie o Maxiku :lol: a w jego sprawie wcale się nie zagalapowałam powiem więcej zasłużył sobie swoimi głupimi odzywkami i niech stuli pysk idiota bez wiedzy.
jowitka24

Napisano: 04 cze 2014, 3:48

Dla dobra Tego Kraju...zwalniajcie się z pracy i i idźcie dokańczać autostrady...kto Wam Urzędnicy za co płaci...za totalna niekompetencję i ....gdzie jakieś poczucie honoru?...po tym co tutaj czytam nie mam złudzeń...to żart i parodia...jaja sobie robicie z narodu?...jak czegoś nie wiesz to się ucz...bierzesz za to pieniądze podatników...za to że jesteś niekompetentna...loda umiesz mężowi zrobić?...to działaj...
whitewolf666

Napisano: 04 cze 2014, 8:25

whitewolf666 a ty dalej szczekasz ?
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 04 cze 2014, 9:14

To jest luźne forum, urzędnik tu też ma prawo zażartować i czasem wyrazić swój pogląd, jest takim samym człowiekiem jak interesant. W pracy za biurkiem mu nie wypada i musi trzymać fason. To jest forum tylko dla pracowników OPS które mają pomóc rozwiać wątpliwości których nie jest tu mało. Jeszcze tego brakowało żebyśmy na forum musieli być sztywni bo petenci tu zaglądają i oceniają nasze zachowanie. Zresztą kultura osobista obowiązuje każdego, wymagasz jej? zacznij od siebie! Takie żale typu: "... loda umiesz mężowi zrobić?...to działaj..." świadczą o Twoim chamstwie. My też chodzimy do urzędów i wielokrotnie stajemy się interesantami takimi jak Ty, więc nie wiem skąd takie myślenie WY, WY, WY...urzędnicy, jakbyśmy już żadnych innych ról w społeczeństwie nie pełnili.
Olga2

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x