Imigranci - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 02 sie 2016, 11:17

Szanowni państwo, przecież mamy wolność i możecie zaprosić imigrantów do swojego domu, skoro macie tyle empatii dla nich. Naprawdę nikt nie zabrania wam tego uczynić. Tylko, jak spojrzycie w oczy ludziom, jeśli ci imigranci wysadzą się w powietrze na jakimś dworcu albo supermarkecie? Jak pogodzicie się ze śmiercią własnych dzieci, jeśli to one staną się przypadkowymi ofiarami? Imigranci rzekomo uciekają przed wojną. Przecież w Grecji nie ma wojny. Dlaczego nie zatrzymują się tam? Ja bardzo chętnie będę płacił co miesiąc daninę na pomoc dla nich. Jezus kazał nam miłować bliźniego ale nigdy nie zmuszał nikogo do przyjmowania wrogów i morderców do swojego domu. Jezus i jego rodzina także byli uchodźcami lecz oni przynosili ze sobą miłość i pokój. Islamscy imigranci przynoszą ze sobą nienawiść, terror i zbrodnię. Jezus i Maryja nie zaprosili siepaczy Heroda do swojego domu mówiąc „gość w dom Bóg w dom”, bo wiedzieli że mordercy nie są mili Bogu i że Bóg nie oczekuje od ludzi by bezmyślnie oddawali swoje życie. Jeśli natychmiast ustaną wszystkie ataki terroru, jeśli wszyscy duchowi i polityczni przywódcy islamscy potępią terror i zbrodnie, jeśli zobowiążą się do przestrzegania porządku prawnego, kulturowego i religijnego w swoich nowych ojczyznach i będą żyć wśród nas w pokoju, to będę pierwszym, który będzie nawoływał do ich przyjęcia. Póki co jest dokładnie odwrotnie.
Drodzy zatroskani o wypełnianie przez katolików artykułowanych oczekiwań ze strony Franciszka, papieże od dziesięcioleci nawołują do zaprzestania mordowania niewinnych nienarodzonych dzieci. Zacznijmy więc może słuchanie nauki Franciszka od wypełnienia tej prośby. Pozostawanie bowiem głuchym na tę prośbę a wymachiwanie wybiórczo kwestią uchodźców demaskuje prawdziwe intencje i faryzejstwo osób posługujących się tym argumentem. Pierwszą prośbą Franciszka po przylocie do Polski była bowiem ta w sprawie ochrony życia ludzi od poczęcia do naturalnej śmierci. Chcecie nas zmusić do bezwzględnego podporządkowania się nauczaniu Franciszka to zaczynamy od zakazu aborcji, delegalizacji związków homoseksualnych i eutanazji.
fillip

Napisano: 02 sie 2016, 12:33

Papież wzywa do przyjmowania uchodźców. Musimy więc tak postąpić, jak chce tego Franciszek. Jednak Franciszek także domaga się zniesienia prawa do aborcji, eutanazji i jest przeciwny związkom homoseksualnym. Musimy koniecznie to wszystko zrobić zgodnie z jego życzeniem. Nie mamy wyjścia zwłaszcza, że lewactwo też powołuje się na słowa Franciszka. Do dzieła :)
tito

Napisano: 02 sie 2016, 17:38

Proszę się nie martwić, filip i tito podporządkowuje się Nauczaniu Kościoła Katolickiego ( na prośbę Franciszka)- choć wewnętrznie nie podziela tych wartości. Z socjologicznego punktu widzenia nazywa się to zewnętrzną jednością ideologiczną.
Pani ma dylematy póki co- ale prawdopodobnie rzeczywiście dojrzeje do swojego zdania, co dla dla kościoła nie będzie bez znaczenia.
Anioł

Napisano: 02 sie 2016, 17:42

Pan zdaje się nie Pani - hmm..Pan i się czerwieni ?;)
Anioł

Napisano: 02 sie 2016, 18:11

Nie mam żadnych dylematów. Jeśli lewactwo w całej UE wycofa się z mordowania, i to bez prawa do obrony, najbardziej niewinnych istot, jeśli wycofa się z legalizacji związków homoseksualnych, jeśli wycofa się z mordowania ludzi starych i chorych to ja z wdzięczności jestem gotów zapłacić cenę utarty pewności jutra, jaką niesie ze sobą przyjmowanie uchodźców. Póki co uważam, że ohydne jest upominanie katolików przez lewaków aby zechcieli posłuchać Ojca Świętego akurat tylko w tej jednej kwestii a na inne są ślepi i głusi a nawet wręcz agresywni.
tito

Napisano: 02 sie 2016, 19:11

Lewicowe poglądy nie powinny Pana dziwić, jak też to, że głos autorytetu KK wykorzystywać będą przeciw katolikom ( tudzież PiS)w rozgrywkach politycznych. Pan pisze "Jeśli lewactwo w całej UE wycofa się z mordowania, i to bez prawa do obrony, najbardziej niewinnych istot, jeśli wycofa się z legalizacji związków homoseksualnych, jeśli wycofa się z mordowania ludzi starych i chorych to ja z wdzięczności jestem gotów zapłacić cenę utarty pewności jutra, jaką niesie ze sobą przyjmowanie uchodźców". .
Dziwna logika, ponieważ..
Oni się nie wycofają z powodów oczywistych, czyli Pan stawia warunek bezzasadny- czyli to "Coś za Coś nie ma sensu". Nie wiem, czy w tej w sytuacji nie lepiej jest przyjąć tezy głównej- co oznacza, że Papież jest nieomylny- skoro jest się Katolikiem. Pytanie czy zna Pan Katechizm Kościoła Katolickiego- czyli swoją doktrynę.
Anioł

Napisano: 03 sie 2016, 11:09

Miły Aniele, naiwny nie jestem i nie mam żadnych złudzeń co do lewactwa. Wiem jednak, że Duch święty potrafi działać cuda. Nie mniej, mój wpis miał na celu jedynie wykazanie obłudy i zakłamania lewaków, którzy pokrzykują na katolików, żeby ci słuchali nauk Papieża ale tylko w wybranych kwestiach. Tak naprawdę mój poprzedni wpis to sama ironia z lewackiej, zakłamanej, obłąkanej ideologii, która na społeczeństwa sprowadza same cierpienia i nieszczęścia. To tyle.
tito

Napisano: 03 sie 2016, 13:36

Bardzo szkoda, że nie chciał Pan bronić swojego stanowiska dalej, celowo poszłam w takim kierunku...No właśnie, oto mężczyźni...
Coś Panu powiem. Stwierdzenie "jestem gotów zapłacić cenę utarty pewności jutra....."- na mnie zrobiło ogromne wrażenie, (wiem co mówię), podkreśliłam. Nie zawaham się użyć słowa pięknie, mądrze... dobitnie, ale Pan tego nie wykorzystał, a na tej myśli można zbudować w zasadzie wszystko...i żądać wszystkiego. Rozumie Pan?
Za to stwierdził Pan, że lewacka ideologia jest zakłamana itd- co specjalnie odkrywcze nie jest, no cóż.
Anioł

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x