Imigranci z Afryki zgwałcili 14-letnią dziewczynę. - HYdE PaRK

Strona 4 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 05 lis 2015, 9:39

nie moja wina, że tego nie rozumiesz :twisted:

Postaram ci się to wytłumaczyć prościej. Jak chcesz sobie strzelić w łeb to jest to twój problem, jak chcesz strzelać w łby innym to już jest problem również innych.

Jak arab chce żyć wg swoich praw to niech sobie żyje, jego zabawki, jego problem. Jak zmusza do życia wg swoich zasad innych, to jest to niestety problem również innych.

PS. dziwna ta wasza otwartość. Szkoda, że nie jest tak otwarta na chrześcijaństwo
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2015, 9:51

chrześcijaństwo jest największą religią na świecie- skąd więc pomysł o "małej otwartości.."- to po pierwsze.
Po drugie jak sobie zechcę strzelić w łeb, to nie będzie to mój problem -a pozostałych ..innych
Gość

Napisano: 05 lis 2015, 10:23

a potrafisz czytać ze zrozumieniem?
"dziwna ta wasza otwartość. Szkoda, że nie jest tak otwarta na chrześcijaństwo"
nie pisze o otwartości chrześcijaństwa, tylko o otwartości na chrześcijaństwo.

"Po drugie jak sobie zechcę strzelić w łeb, to nie będzie to mój problem -a pozostałych ..innych"
Końcowo tak (ktoś będzie musiał po tobie posprzątać), ale dopóki strzelasz do siebie to cóż mnie to obchodzi? Jak strzelasz do mnei to mnie to obchodzi. Jak mawiał Dostojewski (za Nietzsche): "cóż mnie obchodzi, że gdzieś wali się świat, bylebym mógł pić swoja herbatkę".
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2015, 10:51

"Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem..
(za Nietzsche)
ps. wpędzasz się w kozi róg.
Gość

Napisano: 05 lis 2015, 10:56

nie po prostu ty nic nie rozumiesz :lol:
Przerzucanie się cytatami jest bez sensu:
Nietzsche:
"W ogólności, litość staje w poprzek prawu rozwoju, które jest prawem selekcji. Litość zachowuje przy życiu to, co dojrzało do zagłady, broni wydziedziczonych i skazańców życia, mnóstwem wszelkiego rodzaju nieudatnych tworów, które utrzymuje przy życiu, nadaje samemu życiu posępny i podejrzany widok".

"Co jest szkodliwsze niż jakikolwiek występek? – Litość czynna dla wszystkiego, co nieudane i słabe"
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2015, 16:01

a tak przy okazji ..Nietzsche, cytujesz go. On strzelał focha na samą myśl o chrześcijaństwie, kultura zachodnia ( ówczesna) średnio go rajcowała. A i dzisiaj by się śmiał. Polemizował by zatem z Twoimi poglądami w kontekście j/w. Gdyby dzisiaj stawiał problemy, byłaby zabawa. Bo większość jeszcze do trudnych dyskusji nie dojrzała.
Ty głupi elmer nie jesteś, to widać...trąca tylko od czasu do czasu mocnym stereotypem. Ale fajne jest to ,że konsekwentnie bronisz swojego stanowiska. Stąd dyskusji z Tobą nie można sobie poczytać jako czas stracony.
Gość

Napisano: 06 lis 2015, 0:01

A gdzie te obserwacje prowadzisz,w necie czy tam na zachodzie siedzisz i widzisz Niemki silą przebierane w burki
Z tekstu który przytoczyłeś wynika ze 40 % muzułmanów jednak podejmuje pracę a bywało,że więcej to skąd te 99
Mnie tam żaden arab jeszcze krzywdy nie zrobił dlatego nie widzę powodów się bronić pisząc komentarze w necie
marta20

Napisano: 06 lis 2015, 8:51

marta20 ty rozumiesz na czym polega relatywizm kulturowy,warto to podkreślić. elmer nie bardzo.
Gość

Napisano: 06 lis 2015, 8:54

Do tego w większości kwalifikacje imigrantów są niskie, pensje również, a to powoduje, że wpłaty do systemu emerytalnego niewielkie.
udzielasz się na forum dla socjalnych więc możliwe, że nim jesteś, powiedz mi jakim to cudem wnosisz krocie do systemu, wszyscy twoi klienci zostają milionerami, jeżeli tak to praca z imigrantami to dla ciebie pikuś, czy to po chrześcijańsku tak wszystko przeliczać na kasę
marta20

Napisano: 06 lis 2015, 8:58

"Mnie tam żaden arab jeszcze krzywdy nie zrobił dlatego nie widzę powodów się bronić pisząc komentarze w necie"
Gwałciciel tez cie nie skrzywdził i dlatego nie widzisz powodów by się bronić?

Muzułmanie się nie asymilują, tworzą getta, nie przystosowują się do zwyczajów panujących w danym kraju, żądają przywilejów dla siebie, chcą żyć na koszt innych, nie szanują prawa i tradycji danego kraju, żądają szacunku dla swojego prawa i bezwzględnego przestrzegania ich prawa. Wg ich religii innowierca (nie mylić z ateistą, który winien jest z def. śmierci) musi im płacić za ochronę inaczej może być zabity. Innowierca stoi poza prawem. nie jest w ich rozumieniu człowiekiem, jest niewolnikiem.

PS. na całkowitym marginesie dodam, że ta fala uchodźców to nie są ludzie uciekający przed wojną, ale uciekający po zasiłki. Oni na dzień dzisiejszy wcale nie chcą do nas, chcą do Niemiec, Anglii. Tylko, że wbrew propagandzie szerzonej przez PO i GW tam też ich nie chcą a mieszkańcy tych krajów mają gorsze wyobrażenie o nich niż my.

https://www.euroislam.pl/index.php/2012/ ... o-islamie/
https://www.nto.pl/magazyn/reportaz/art/ ... l?cookie=1
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 4 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny