Info dla osób używających SR/FA Sygnity - Świadczenia rodzinne

Strona 11 z 12    [ Posty: 117 ]

Napisano: 26 sie 2015, 8:10

hmm to dlaczego u mnie jest inaczej?
zrobiłam sobie ładnie podstawę prawną i uzasadnienie (odstępy, akapity itp) a na podglądzie wydruku i samym wydruku znów wszystko w jednym ciągu wychodzi

poprawiłam wszystko jeszcze raz
w treści orzekam pozmieniałam trochę pisownię "po swojemu"
wydrukowałam wszystko i znalazłam literówkę :(
i znów wszystko od nowa musiałam robić
nie widzę tego przy pisaniu decyzji na nowy okres
ankaaa

Napisano: 26 sie 2015, 8:11

hmm spróbuję z zatwierdzeniem przed wydrukiem
tez zawsze robiłam decyzję do druku przed zatwierdzeniem i było ok w starej wersji
ankaaa

Napisano: 26 sie 2015, 10:08

problemy :
- zbyt małe okienko do wpisywania nazwiska w rejestracji wniosku, tj. przy wpisywaniu nazwisk dwuczłonowych nie widać pełnego nazwiska składającego wniosek
- nie kopiuje dochodów rodziców do rejestracji w trakcie okresu zasiłkowego kolejnego wniosku o "becikowe" (przy kolejnym wniosku o ZR kopiuje dochody)
- nie kopiuje z poprzednio zarejestrowanego wniosku danych dotyczących zaświadczenia lekarskiego - terminy wizyt i tydzień ciąży (pierwszy zarejestrowany wniosek o becikowe kolejny o ZR)
urzedniczka123

Napisano: 26 sie 2015, 10:47

tak sobie czytam ten wątek i nasz program większości z tych rzeczy nie robi z założenia :D Znaczy są w PL tacy co mają gorzej od was z nową wersją.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2015, 12:19

Prawdą jest, że "nowe" Sygnity to Gówno!

Zamiast się rozwijać, by nam, którzy spore pieniądze za program płacimy, ułatwić pracę, to wychodzi na to, że wnioski będziemy rozpatrywać dłużej... ale wiecie co? W d*pie to mam, ze ludzie, którzy później złożą wnioski nie dostaną pieniędzy w listopadzie. Co roku na rzęsach stawałam, by nie odkładać ich wypłat na grudzień. I co?? I nie dość, że żadnego dziękuję od kierownictwa nie ma za kawał dobrze wykonanej roboty, to jeszcze jak człowiek weźmie dzień wolnego w pilnej sprawie, słyszy od klientów jeszcze, ze "jak to Pani nie ma dziś?" I jeszcze ten bubel od sygnity. Jakieś macierzyńskie trzeba zaplanować i wychowawcze, najlepiej trzy z rzędu :) Może wreszcie ktoś doceniłby i zrozumiał naszą pracę... ŚR, FA, DM, DE, KDR i zero pomocy od kogokolwiek....ot tak, musiałam się wyżalić...
Sylia

Napisano: 26 sie 2015, 13:06

czy muisze wgyrwać te owa poprawke >?
czy moge jeszcze poczekac?
czy zrobie sprawozdanie i wygeneruje na III kw. ?
mania a

Napisano: 26 sie 2015, 13:19

Podobno jeszcze nie trzeba, ale nie dostaniesz do starej już żadnej aktualizacji.
Sylia

Napisano: 26 sie 2015, 13:40

Korzystając z tego forum z nadzieją, że Pan z Sygnity to przeczyta poddaję pod rozwagę przy okazji zmiany systemu kwestię dodatków wypłacanych ze środków własnych. Zwiększony dodatek z tytułu wielodzietności, wypłacany ze środków gminnych wyrzucany jest na listę wypłat jako suma 80 zł + kwota zwiększenia. I to jest ok. Natomiast nie ma możliwości zrobienia wydruku samych "zwiększeń". Jest to o tyle kłopotliwe, że za każdym razem tworząc listę wypłat muszę to liczyć ręcznie i nie jest to kwestia pięciu minut, tym bardziej, że zwiększenie obejmuje dwie kwoty. Mam nadzieję, że i w tej kwestii program zostanie dostosowany.
urzędnik

Napisano: 26 sie 2015, 13:44

a to musicie być bogata gminą jak dokładacie z własnych
asiak

Napisano: 27 sie 2015, 9:29

asiak pisze:a to musicie być bogata gminą jak dokładacie z własnych
To była kiełbasa przedwyborcza, która byłemu Burmistrzowi i tak nie pomogła, a my sie teraz musimy męczyć. Becikowe gminne też wypłacamy :evil:
urzędnik

Strona 11 z 12    [ Posty: 117 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x