Info dla osób używających SR/FA Sygnity - Świadczenia rodzinne

Strona 10 z 12    [ Posty: 117 ]

Napisano: 25 sie 2015, 12:44

Ja nie robiłam i narazie się wstrzymuje. Poczekam aż to dopracują.
Ania ania

Napisano: 25 sie 2015, 12:45

ja nie mam informatyk na urlopie ma wpaść w tym tygodniu
to pewnie zainstaluje
teoretycznie czas masz chyba do końca roku
ale chyba lepiej teraz to załatwić
choć po czytaniu tych wpisów to chyba za późno to będę miała wgrane :(
nie wiem czy dam rade to ogarnąć żeby jakoś szło od września
asiak

Napisano: 25 sie 2015, 13:01

asiak pisze:ja nie mam informatyk na urlopie ma wpaść w tym tygodniu
to pewnie zainstaluje
teoretycznie czas masz chyba do końca roku
ale chyba lepiej teraz to załatwić
choć po czytaniu tych wpisów to chyba za późno to będę miała wgrane :(
nie wiem czy dam rade to ogarnąć żeby jakoś szło od września
Ja dlatego instaluje teraz aby na nowy okres dziewczyny juz w nowym systemie robiły a nie powiedzmy w listopadzie lub w grudniu im zainstaluje jak już będą miały połowę decyzji wydanych.

Gdyby sygnity tego nie przepisało na nową technologię to my jako jednostki musielibyśmy szukać innego dostawcy który spełniłby wymagania technologiczne ministerstwa a uwierzcie wtedy to dopiero byłaby jada przy przejęciu na oprogramowanie innego producenta... my wolimy wiec opcje z chwilowymi problemami i pózniej działać na tym samym oprogramowaniu i dostawcy który jest sprawdzony
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 13:25

Czy zostanie przywrócona funkcja modyfikacji danych wniosku w administracji, tak aby móc np. przeliczyć dochód utracony/uzyskany w trakcie okresu zasiłkowego?
annnnaaaa

Napisano: 25 sie 2015, 14:32

Witam serdecznie. Mam pytanie.... czy ktoś już próbował robić aktualizacje TW do Us. We wcześniejszej wersji była taka możliwość, niestety w tej nie mogę tego odnaleźć a mamy obowiązek informować US o aktualizacji zadłużenia.
BoJaNieWiem

Napisano: 25 sie 2015, 14:36

BoJaNieWiem pisze:Witam serdecznie. Mam pytanie.... czy ktoś już próbował robić aktualizacje TW do Us. We wcześniejszej wersji była taka możliwość, niestety w tej nie mogę tego odnaleźć a mamy obowiązek informować US o aktualizacji zadłużenia.
to zawsze robiłyśmy zwykłym pismem
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 14:43

Ja robiłam z wydruku bo szybciej było jakbym miała ręcznie 30 TW dziennie pisac. Czysta wygoda i ułatwienie.
BoJaNieWiem

Napisano: 26 sie 2015, 7:59

czy wiecie może jak ustawić parametr aby zapisywało i zapamiętało wydruk decyzji w programie?
wiem, że istnieje opcja zapisu do np moich dokumentów wydruku decyzji, ale chodzi mi o coś innego
w poprzedniej wersji można było wydrukować decyzję, zamknąć okno a po jakimś czasie wejść w nią i pokazywało nam to co wydrukowaliśmy wcześniej

w chwili obecnej po wydrukowaniu decyzji i wyjściu z niej nie otworzy mi już decyzji w wersji wydrukowanej, muszę wszystko co poprawiłam wpisywać ręcznie od początku
masakra dla tych co zrobią literówkę i zobaczą to dopiero na wydruku :(
ankaaa

Napisano: 26 sie 2015, 8:04

mi się zapisują :) .. tylko te decyzje, które zrobiłam po zmianie programu .. wcześniejsze nie :|
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 26 sie 2015, 8:06

ankaaa pisze:czy wiecie może jak ustawić parametr aby zapisywało i zapamiętało wydruk decyzji w programie?
wiem, że istnieje opcja zapisu do np moich dokumentów wydruku decyzji, ale chodzi mi o coś innego
w poprzedniej wersji można było wydrukować decyzję, zamknąć okno a po jakimś czasie wejść w nią i pokazywało nam to co wydrukowaliśmy wcześniej

w chwili obecnej po wydrukowaniu decyzji i wyjściu z niej nie otworzy mi już decyzji w wersji wydrukowanej, muszę wszystko co poprawiłam wpisywać ręcznie od początku
masakra dla tych co zrobią literówkę i zobaczą to dopiero na wydruku :(

ja radze sobie z tym tak- że robie decyzję- pobieram podstwe prawna uzasadnienie itp i zatwierdzam. Później wchodze w wydruki z edycją i edytuje, dostosowuje sobie, nr itp- i taka zatwierdzona decyzje możesz zapisać w wydrukach gotowych- później wchodzisz w konkretna decyzję i w wydruki gotowe i masz.
jeśli nie zatwierdze decyzji przed wejsciem w wydruki z edyzja to nie zapisuje mi deyzji ani nie mam opcji zapisz
może źle robie bo wczesniej było odwrotnie- ze zatwierdzałam decyzje na końcu, ale innego sposobu nie znalazłam a ten sie bardzo dobrze sprawdza ;)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Strona 10 z 12    [ Posty: 117 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x