Info dla osób używających SR/FA Sygnity - Świadczenia rodzinne

Strona 8 z 12    [ Posty: 117 ]

Napisano: 25 sie 2015, 9:05

jest suma wypłat listy- przy edycji szblonu, jest też w edycji szablonu- czy drukować podsumowanie- a tobie pewnie chodzi o podsumowanie konkretnymi świadczeniami?
przepraszam- tego faktycznie nie ma
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 25 sie 2015, 9:11

mała mii czy w decyzjach udało ci się ustawić tę samą czcionkę oraz jej rozmiar ?
quetii

Napisano: 25 sie 2015, 9:11

13. brak możliwości tworzenia jednej listy dla SR i FA, przez co musimy płacić większe prowizje za przelewy,

Co do tego punku proponowałbym renegocjować umowę z bankiem, u nas nie ma to znaczenia ile list robimy, dlatego niegowski nawet woli aby szły osobne listy przelewów z FA i SR, zdecydowanie później łatwiej w księgowości im się tym zarządza
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 9:16

quetii pisze:mała mii czy w decyzjach udało ci się ustawić tę samą czcionkę oraz jej rozmiar ?
u mnie nie było akurat z tym problemu- weszłam w szablon- zaznaczyłam wszystko ( ctrl + A ) ustawiłam czcionke i rozmiar i wszystko sie zgadza

pewnie mnie zaraz zlinczujecie ale poza szybkościa i płynnościa działania programu póki co nie natrafiłam na jakieś poważniejsze problemy
oczywiście są niedociągnięcia, wiele rzeczy jeszcze brakuje ale da sie pracować
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 25 sie 2015, 9:18

a nie macie problemu z tą malutką czcionką? bo mi normalnie oczy siadają
edyta123

Napisano: 25 sie 2015, 9:25

edyta123 pisze:a nie macie problemu z tą malutką czcionką? bo mi normalnie oczy siadają
czcionkę aplikacji możesz zmienić w ustawieniach ogólnych- na stronie głównej
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 25 sie 2015, 9:26

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Przekazuje na bieżąco Wasze uwagi zespołowi SR/FA.

Sporo z nich: wydruk indywidualny dłużnika, uzupełnianie list wypłat, wydruk wniosku bez konieczności wychodzenia do listy wniosków, kopiowanie dochodów itd. przy wnioskach, znajdzie się w wersji 2-1.3. Mając na względzie ważność tych rzeczy dla Was, chcielibyśmy, aby udało się dać Wam tę wersję 9 września, a nie 14 jak było planowane pierwotnie.

Do tych wszystkich, którzy piszą o problemach z czcionkami i ogólnie wydrukami, problem polega na tym, że są to problemy indywidulane, my np. tego co zgłaszałeś @Pawełek nie potrafimy w żaden sposób uzyskać u siebie. Dlatego też diagnoza trwa. @Adlona, lepiej niż kopiować do Worda, skorzystać z menu "Rozszerzone formatowanie" i tam sobie dowolny szablon wydruku dostosować w tym narzędziu do swoich potrzeb, tam można zrobić dosłownie wszystko z czcionkami, odstępami, marginesami.

Dziękuje tym z Was, którzy mimo zdenerwowania, starali się przynajmniej zrozumieć co napisałem, i tym samym zrozumieć sytuację, w jakiej się znaleźliśmy. Pokrótce to przypomnę:

- zmianę technologii wymusiły wymagania homologacyjne, jako dostawca oprogramowania mogliśmy się nie zgodzić na wprowadzenie tej zmiany i stracić homologację, a Wy w konsekwencji stracić możliwość pracy w SR/FA.

- zmiana technologii tak ogromnego programu wiąże się z ogromnym, niewyobrażalnym wręcz wysiłkiem, nakładem sił i kosztów, za które dostawca nie otrzymuje żadnego dodatkowego wynagrodzenia, ponieważ wynikają one z wymagań, które musi spełnić

- przepisanie tak ogromnego oprogramowania wraz ze wszystkimi dodatkami, ulepszeniami, o które nasza firma rozszerzała program SR/FA przez ponad 10 lat w odpowiedzi na różne Wasze zgłoszenia, wymagałoby żeby pierwsza wersja na nowej technologii wyszła powiedzmy jeszcze za rok. Niestety nie wchodziło to w grę, bo Zamawiający w wymaganiach homologacyjnych określił ścisłe okresy dostosowawcze, które trzeba było spełnić.

- w związku z tym konieczne było udostępnienie Wam pierwszej wersji oprogramowania już teraz (tj. w lipcu, aby nie kolidowało z okresami zasiłkowymi). Wersja ta w pełni spełniała wymagania homologacyjne, ale nie miała szans zawierać wszystkich dodatków i ulepszeń, robionych w starym SR przez ponad 10 lat

- wszystkie te rzeczy są sukcesywnie dodawane w kolejnych wersjach, a śledząc Wasze uwagi, ze zgłoszeń i także te tutaj, podejmujemy decyzje (chociaż jest to b. trudne) o przyspieszeniu realizacji pewnych tematów, które są dla Was ważne

My również wolelibyśmy nadal rozwijać i ulepszać dotychczasowe oprogramowanie SR/FA wg Waszych potrzeb, zamiast najpierw gigantycznym kosztem przepisać je na inną technologię, a teraz od paru tygodni pracować w wielkim stresie i pośpiechu, mając średnio 80-100 zgłoszeń dziennie, a w rekordowym dniu przyszło ich 300.

Mam wielki szacunek dla Waszej pracy, i o to samo proszę Was. Jesteśmy tutaj po tej samej stronie, próbując - jak najlepiej umiemy - dostosować się do zmiany, przed którą broniliśmy się rękami i nogami, ale która była konieczna do wprowadzenia.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 25 sie 2015, 9:27

mała mii pisze: u mnie nie było akurat z tym problemu- weszłam w szablon- zaznaczyłam wszystko ( ctrl + A ) ustawiłam czcionke i rozmiar i wszystko sie zgadza
No widzisz, a gdy ja robię to samo, to w sekcji postanowienia pozostaje czcionka standardowa, a wszędzie indziej jest taka jaką chciałem czyli mała.
Pewnie zależy to od jakiegoś czynnika, ale nie wiem od jakiego :(
Gość

Napisano: 25 sie 2015, 9:32

mała mii pisze:
edyta123 pisze:a nie macie problemu z tą malutką czcionką? bo mi normalnie oczy siadają
mała mii jesteś wielka :lol:
edyta123

Napisano: 25 sie 2015, 9:44

edyta123 pisze:
mała mii pisze:
mała mii jesteś wielka :lol:
małą a wielka :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 8 z 12    [ Posty: 117 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x