Izolatka w DPS-ie

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Alita

Izolatka w DPS-ie

Post autor: ~Alita »

Mam ogromna prosbę, jeżeli ktos ma wytyczne odnosnie izolatki w DPS0-ie proszę o pomoc.Nie moę nic znależć na ten temat.Jej wielkość,czy z WC,jakie łóżko.To co znalazłam jest zbyt ogólne a kontrola od nas wymaga szczegółowego opisu.
Z góry dziekuje .
~Alita

Re: Izolatka w DPS-ie

Czy u nikogo nie ma izolatki w DPS-ie?????
~dorota1

Post autor: ~dorota1 »

Ja osobiście po raz pierwszy spotykam się z tym, żeby w DPs była izoatka.? U nas nie ma
~Andrzej

Post autor: ~Andrzej »

U nas izolatka tylko ze zadna z osob kontrolujacych nie czepiala sie tego
~dorota1

Post autor: ~dorota1 »

Andrzej z jakich przepisó wynika to, że w DPs powinna być izolatka?
~Alita

Nasz dom jest dla psychicznie chorych i bowiązują nas przepisy dotyczące obserwacji i zastosowania przymusu bezposredniego i do tego jest potrzebna izolatka.ale obecna kontrola wymysla i ma waty a nigdzie nie możemy znależć jaka ona w końcu ma być.
~KAMA

Post autor: ~KAMA »

Nie ma takiej żeczy
~mańka

Post autor: ~mańka »

Poczytaj projekt zmiany rozporządzenia o przymusie bezpośrednim, tam jest mowa o pomieszczeniu i warunkach jakie musi spełniać żeby można osobę odizolować z powodu agresji. Tylko to ma dopiero obowiązywać w 2013 czy 14 roku, łącznie z monitoringiem pomieszczenia. Jak wejdzie w życie to wtedy dopiero można się czepiać.
~ mikka

Post autor: ~ mikka »

Dz.u.2011.31.158 Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 11 lutego 2011r w sprawie wymagań, jakim powinny odpowiadać pod względem fachowym i sanitarnym pomieszczenia i urządzenia zakładu opieki zdrowotnej (rozdział X oddział psychiatryczny) izolatka w dps 2014, ale jaka? powodzenia
ODPOWIEDZ