Robiła to zazwyczaj tak: Określić Cel główny- kilka Celów szczegółowych długoterminowych- oraz cele i działania krótkoterminowe-
Czy cele szczegółowe długoterminowe mogę wyznaczać sobie na okres 1 roku?bo mniej więcej na tyle zakładam okres współpracy z daną rodziną?- dla mnie są to te cele które po osiągnięciu przez rodzinę są powodem do zrealizowania planu i zakończenia współpracy.
Mam problem z celami i działaniami szczegółowymi, krótkoterminowymi

Na jaki okres czasu wyznacza się cele szczegółowe i działania krótkoterminowe?
Czy co miesiąc należny pisać z rodziną nowe cele i działania krótkoterminowe?
Ja robię w ten sposób, że cele główne i cele szczegółowe długoterminowe, zostawiam bez zmian (chyba ze np. ktoś podjął prace wówczas cel został osiągnięty i dokonuje zmian)- a działania i cele szczegółowe rozpisuje z rodziną zawsze końcem miesiąca na kolejne dwa miesiące do przodu czyli np w styczniu- rozpisuje cele i działania krótkoterminowe inne na miesiąc luty i marzec, rodzina dostaje kartkę na której ma wypisane miesiąc luty i cele/działania jakie ma zrealizować (jest ich zazwyczaj 3-4 góra 5) i tak samo miesiąc marzec.
Czy aktualizacje planu mogę robić co pól roku wtedy gdy sprawozdanie? tak jest mi najwygodniej.
Znalazłam w necie plan pracy z rodzina określony jest w nim cel główny nie ma w nim celów długoterminowych i tabelka zawierająca 7 celów i działań krótkoterminowych ale termin ich wykonania są tylko na okres jednego miesiąca, czyli z tego wynika ze cel główny pozostają bez zmian-a cala tabelka i te 7 krotkoterminowych celów/działań co miesiąc się zmienia?a jeśli wiem ze któryś z tych celów nie możne być osiągnięty tylko i wyłącznie w danym dniu,tygodniu/ miesiącu to czy mogę termin realizacji wpisać np. Od 25.03. 2017 i systematycznie w terminach późniejszych/.- i już nie wracam do tego celu w sensie nie wpisuje go po raz kolejny na inny okres np na maj.
Dziewczyny pomóżcie!!! moja kierowniczka nie ma pojęcia jak ma to wyglądać i daje mi wolna rękę, ale ja nie jestem pewna czy robię prawidłowo a chce zacząć sprawozdania pisać. Jeśli któraś z was możne mi opisać jak to wygląda z miesiąc na miesiąc-jak ten plan się zmienia-co się w nim znmienia co nie-kiedy go aktualizować- do czasu aktualizacji planu lub sprawozdania to byłabym wdzięczna!