jak postarać się o pracę w OPSie? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 11 mar 2014, 14:23

Anitko napisz proszę z jakiego województwa jesteś?
~Trzmiel75

Napisano: 12 mar 2014, 12:00

Witaj Anito,
zaczynając swoją przygodę z pomocą również nie miałam żadnych znajomości, nikt z mojej rodziny nie pracował w żadnym urzędzie.
Skończyłam studia - licencjat i z uczelni dostałam skierowanie na staż i tak całkiem przypadkowo załapałam się do pracy i pracuje tu już trzeci rok. Lubie swoją pracę, pomimo że czasami jestem bezsilna w wielu sytuacjach. Mimo wszystko jest satysfakcjonująca
~pomoc

Napisano: 12 mar 2014, 12:01

Proponuję, abyś poskładała CV w okolicznych instytucjach i łap się każdej szansy - staż nie staż - cokolwiek
~pomoc

Napisano: 13 mar 2014, 0:55

Anita - skorzystaj z rady betty, Adama, faktycznie pomyśl też o pracy w charakterze asystenta rodziny, mpips co roku ogłasza konkursy dla ops-ów na finansowanie asystentów, asystent sam ustala sobie grafik pracy (to ma swoje zalety ale wymaga też pewnych predyspozycji). Co do projektów POKL - warto znać zasady i jak możne je wykorzystać w pracy ops (także te małe projekty - konkursowe). I pamiętaj - najważniejszy jest osobisty kontakt (wprawdzie nie masz doświadczenia ale udowodnij, że masz potencjał). POWODZENIA
ps. oczywiście matka z małym dzieckiem nie jest tak dyspozycyjna jak singiel/ka ale z drugiej strony, uważam, że powinna lepiej znać życie no i często ma większą motywację
~lotsy

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x