jak postarać się o pracę w OPSie? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 07 mar 2014, 1:20

Odbądź ten staż, potem załatw sobie jakiś wolontariat by być na bieżąco z realiami (i przepisami które lubią sie zmieniać) i mieć to doświadczenie. A w międzyczasie rozwoź CV. Nie wysyłaj ich mailem. Regularnie sie przypominaj w mopsach w których złożyłaś aplikacje.
Śledź też oferty pracy na BIP-ach.
~Adam

Napisano: 07 mar 2014, 1:22

Wejdź sobie na stronę twojego urzędu marszałkowskiego. Tam powinni wykazy ze wszystkimi mopsami w regionie i domami pomocy społecznej wraz z adresami, mailami i numerami telefonów. Tak przynajmniej ma śląski urząd. To pomaga w zaplanowaniu sobie szukania.
~Adam

Napisano: 07 mar 2014, 10:26

ja totalnie bez doświadczenia zaraz po studiach zrobiłam wolontariat w opsie potem umowa na zastępstwo a potem etat
~s

Napisano: 07 mar 2014, 12:25

Dziękuję Wam :) podniosłyście mnie na duchu, mam nadzieję że uda mi się znaleźć w końcu pracę :)
~Anita

Napisano: 07 mar 2014, 13:03

podniosłyście - - - a co z facetami, którzy również udzielali się w tym poście ;-)
~gh

Napisano: 07 mar 2014, 13:53

A może asystent rodziny? Od 1 stycznia 2015 r. to obowiązek więc etaty będą, a w tym roku w ramach dotacji z MPiPS.
~Ryska

Napisano: 10 mar 2014, 15:53

Ja zaczynałam od stażu półrocznego który dostałam po 2 dniach po rejestracji w PUP i po 2 miesiącach przeprowadzenia się do miasta, bez znajomości żadnych. Później umowa na zastępstwo a Dziś po 4 latach mam umowę na stałe :) musisz poczekać na odpowiedni moment, a u nas nadal poszukują pracowników tylko chętnych brak... a dziecko nie jest przeszkodą :0 powodzenia Uda się!
~Jagnię

Napisano: 10 mar 2014, 15:55

Zasilisz grono frustratów na tym forum;)
Chyba że masz powołanie.
~Adam

Napisano: 10 mar 2014, 16:55

Adam powołanie to ja miałam bycia zakonnicą.
~kasia

Napisano: 11 mar 2014, 12:17

ja to tak nie wiem ale CV jakieś zanieś :) do MOPS bo inaczej to ciężko będzie
~666

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x