Jak to jest z 3 latami stażu pracy w pomocy społecznej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 paź 2014, 10:51

Czy do konkursu na kierownika MOPS może startować pracownik św. rodzinnych i funduszu alim.? czy spełnia on wymagany staż w pomocy społecznej?
Facundo

Napisano: 06 paź 2014, 13:13

NIE. Ustawa jasno okresla 5 letni staz pracy w pomocy spolecznej, czyli na stanowisku pracownika socjalnego, asystenta rodziny, specjalisty ds. rodziny itd. Ponadto należy ukończyc studnia na kierunku zarządzanie pomocą społeczną.
kalaska1

Napisano: 06 paź 2014, 15:04

Akurat 5 lat nie jest obligo bo często wystarczą 3 lata plus organizacja pomocy społecznej. Ciekawy jednak jestem właśnie tych świadczeń rodzinnych... Dzięki za odp :)
Facundo

Napisano: 06 paź 2014, 22:59

a co wspólnego z pomocą społeczną mają świadczenia rodzinne???? no nie róbcie jaj! staż w świadczeniach rodzinnych to nie jest staż w pomocy społecznej - nie piszcie głupot :lol:
lotsy'

Napisano: 08 paź 2014, 8:28

Ja jestem kierownikiem po swiadczeniach rodzinnych, ale to było w 2008 roku a poźniej przyszło jakieś pismo z Ministerstwa ,że niby nie wolno. Ale nawet jak kontrolowano moją teczkę osobową nikt nie zarzucił, że nie moge być kierownikiem. Wię c składaj a niech sie martwią ci którzy ogłaszają konkurs.
dziurd

Napisano: 10 paź 2014, 10:29

Przy całym szacunku dla pracowników świadczeń rodzinnych to niestety nie powinni oni wogóle brać pod uwagę kandydowania na stanowisko dyrektora lub kierownika Ośrodka. Tacy pracownicy nie mają żadnej praktycznej wiedzy do pełnienia takich obowiązków. Orzecznictwo i prawo również stawiają sprawę jasno- świadczenia rodzinne to nie pomoc społeczna !!!!!
jaaaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem