mamy zespoł od maja. Do tej pory nie mieliśmy założonej NK, nie pracowaliśmy na zespole z NK, spotykaliśmy się tylko formalnie aby te 3 m-ce dotrzymać. Mieliśmy w sierpniu kontrol, jest ok.
Ale teraz mamy założone na raz 2 NK. Wpłynęly do przewodniczącego, ten ma 3 dni aby powolać grupy/u nas cały zespoł. A moje pytanie brzmi- czyna to 1 spotkanie zespołu w sprawie zapraszamy już ofiarę? tak to ma wyglądać??? wiem, ze dla niektorych to banalne pytanie ale my nie mieliśmy z tym do czynienia
jak to ma wyglądać
Re: jak to ma wyglądać
to kontrola nie bardzo miała sie czym wykazać
)))
tak powołujesz grupę w ciągu 3 dni, powinni sie zapoznac z karta -A nastepnie mozliwie szybko zaproszenie ofiary, na gr ustalacie sytuacje rodizny, wypełniacie Nk-C, jesli nie były przekazane to równiez przekazujecie karte-B itd itp - robicie wspólnie plan działań i tego sie trzymacie.
na nastepne spotkanie to samo mniej więcej tylko ostrzej ze sprawcą

tak powołujesz grupę w ciągu 3 dni, powinni sie zapoznac z karta -A nastepnie mozliwie szybko zaproszenie ofiary, na gr ustalacie sytuacje rodizny, wypełniacie Nk-C, jesli nie były przekazane to równiez przekazujecie karte-B itd itp - robicie wspólnie plan działań i tego sie trzymacie.
na nastepne spotkanie to samo mniej więcej tylko ostrzej ze sprawcą
Re: jak to ma wyglądać
Od maja do sierpnia żadnej NK... Pogratulować wyników kontroli, skoro O.K.
Dopiero w październiku aż 2 NK... Pogratulować!
U mnie w powiecie od początku roku do chwili obecnej wpłynęło na ZI ok. 600 NK.
Kontrolerzy? A pies z nimi!
Dopiero w październiku aż 2 NK... Pogratulować!
U mnie w powiecie od początku roku do chwili obecnej wpłynęło na ZI ok. 600 NK.
Kontrolerzy? A pies z nimi!
Oprócz jak to ma wyglądać - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
sprawozdanie z 3miesięcznej dzaiałalności zespołu
Wgląd sprawcy w dokumenty
czy tak można zrobić?
dziecko ofiarą
Psychiczna
NK A
Wniosek o wgląd w sytuację dziecka.
przemoc a brak zgody ofiary
Recydywista
szkolenia
Numer teczki na Niebieskie karty
Sprawozdanie do 31.10.2012 r.