przemoc a brak zgody ofiary

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
~ktoś

przemoc a brak zgody ofiary

Post autor: ~ktoś »

ofiara przemocy (psychicznej i ekonomicznej) nie wyraza woli ni chęci na wszczecie procedury niebieskiej karty... mówi o zdarzeniach w tajemnicy z obawy przed sprawca... co mozna w tej sprawie zrpobic... jak pomóc kobiecie??
~anna

Re: przemoc a brak zgody ofiary

Post autor: ~anna »

pomoc psychologiczna z motywowaniem do podjęcia działań i współpracy z ZI (to troche trwa), możecie oczywiście bez zgody wszcząc procedure, ale to zwykle niewiele (albo nawet NIC) nie daje - zwłaszcza, ze masz do czynienia z przemoca psych. i eko. czyli dla szanownego prokuratora i szacownego policjanta przemocy NIE MA :) :( ...nie wiem czy śmiac sie czy płakać
~Jerry

Post autor: ~Jerry »

anno, zapłacz i uśmiechnij się.
Ja tak czynię od 18 października 2011 roku: na przemian płacz i śmiech.
Grunt to dobre samopoczucie.

P.S. Warto też pozgrzytać zębami. Poprawia się zgryz. Jak to u gryzoni.
~ wikta

Post autor: ~ wikta »

nie czekaj ,bo tylko pogarszasz swoje położenie. Nie pokazuj, że się go boisz, bo on wtedy jeszcze bardziej poczuje się bezkarny i dopiero wtedy zrobi Ci z życia piekło.Ja to przeszłam i to nie tak dawno. Dzisiaj wiem; nigdy więcej przemocy! Daj sobie pomóc.
ODPOWIEDZ