jak umotywować wniosek o leczenie rodzica - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 mar 2011, 20:10

Podpowiedźcie mi jak umotywować wnioek o leczenie odwykowe. Chcę oddać ojca na leczenie. Mam 17 lat
~Asia

Napisano: 03 mar 2011, 22:07

Najlepiej jak skontaktujesz się bezpośrednio z kimś dorosłym - pedagog w szkole, zespół kuratorów, pracownik socjalny, lub bezpośrednio w poradni leczenia uzależnień. nie wiem jak będzie traktowany wniosek osoby małoletniej w sądzie lub na gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych.
~ale jaja

Napisano: 04 mar 2011, 9:54

poprostu napisać jak jest, prostymi słowami
~lila

Napisano: 04 mar 2011, 9:55

w mojej gminie tym bardziej byłby rozpatrzony więc napisz prosto i złóż gdzie trzeba
~lila

Napisano: 09 mar 2011, 11:00

nie musisz pisać, możesz zgłosić problem ustnie pracownikowi socjalnemu w Ośrodku Pomocy Społecznej i poprosić o szybką pomoc.Pracownik socjalny jest zobowiązany Twoją prośbę przyjąć pisząc Protokół Przyjęcia ustnego. Dalej pracownik przejmuje sprawę, jeśli stwierdzi, że matka nadużywa alkoholu powiadamia pisemnie instytucje do tego powołane, żeby rodzinie pomóc i mama żeby się leczyła. Możesz powiedzieć pedagogowi w szkole prosząc o pomoc.Wystarczy zadzwonić do Ośrodka Pomocy Społecznej . Jesteś młodziutką osobą nie musisz chodzić po urzędach.............. pisać.............. wystarczy zadzwonić do Ośrodka.
~Misia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x