Może dyrektorzy pochwalą się ile zarabiają w DDz i ich zastepcy? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 7    [ Posty: 66 ]

Napisano: 28 lut 2011, 13:20

Jak w tytule. Tak dla porównania w stosunku do zarobku wychowawców z KN i KP. pozdrawiam
~Kaja

Napisano: 28 lut 2011, 13:42

Witam. Zastępcy w naszej placówce nie ma i nie znam placówki gdzie jest. Co do zarobków to nie ma różowo. Kwota brutto około 4200 złotego.
~Marcin

Napisano: 28 lut 2011, 14:24

Do \"Kaja\".Z mojej wiedzy wynika,że dyrektor Kodeksowy ma porównywalną pensję do wychowawcy n-la dyplomowanego tj.ok 4400 brutto a z-ca tez kartowy zbliżoną(mniej niż dyolomowany zasadniczą ale ma dodatek funkcyjny).To teraz proszę porównać pobory,przywileje(kartowych)i odpowiedzialność.Pozdrawiam.
~Hanka

Napisano: 28 lut 2011, 14:37

zawsze możesz zostac Dyrektorem
~Damian

Napisano: 28 lut 2011, 15:09

Jesli dyr. jest nie karciany to musi mieć zast. karcianego?

Proszę bez insynuacji (jako założyciel wątku) czyste kwoty a komentarz do własnych przemyśleń. pozdrawiam dyr., którzy napisali swoje uposażenia
~Kaja

Napisano: 28 lut 2011, 18:45

4200???Tyle zarabiają nauczyciele dyplomowani???????
~kncwkn

Napisano: 28 lut 2011, 18:49

Z dodatkami tak zarabiają. Zdarza się, iż jak skumulują się motytwacyjne pod koniec roku i wpadną jakieś nadgodziny to około 4500 i jest tak, że wychowawca ma wyższą pensję od dyrektora. Są oczywiście dyrektorzy zarabiający sporo więcej jednak wszystko zależy od oreganu prowadzącego bo to on ustala wysokość wynagrodzenia.
~Marcin

Napisano: 28 lut 2011, 19:39

Kurcze..a u mnie starsi wychowawcy z KP dostają 1540 zl ze wszystkim.....nie dziwię się,że w MPiPS chcą znieść KN. Jakie to oszczędności!!!
~kncwkn

Napisano: 28 lut 2011, 19:49

jako nauczyciel dyplomowany zarabiam ze wszystkimi dodatkami i 4 nadgodzinami miesięcznie 3400 zł na rękę, moja dyrektorka jest nauczycielem mianowanym i zarabia więcej, bo ma wysokie dodatki funkcyjne
~Agni

Napisano: 28 lut 2011, 23:07

Witam. W naiwązaniu do wczesniejszych wypowiedzi: mój przyjaciel przed 6 laty został dyrektorem z kodeksu. Obecnie zarabia 4250 brutto. Odchodził kończąc mianowanie. Obecnie w rozmowach stwierdza, iż jego pensja jest porównywalan do pesji nauczycieli dyplomowanych. Czasem pytam go czy nie żałuje decyzji? Twierdzi, iż nikt go na stanowisko na siłę nie wpychał. Wybrała świadomie dużą odpwiedzialność za dzieciaki i pracowników. Każdy z nas podejmuje decyzje indywidualnie. W konkursach startują ludzie, którzy mają coś do zaoferowania i zamierzają działać. W naszym domu do konkursu przed 3 laty zgłosił się jeden kandydat, który wcześniej pełnił obowiązki dyrektora. W innych domach z regionu też nie było szału w ilości kandydatów. Pozdrawiam wszytskich.
~Marcin

Strona 1 z 7    [ Posty: 66 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x