jak umotywować wniosek o leczenie rodzica
jak umotywować wniosek o leczenie rodzica
Podpowiedźcie mi jak umotywować wnioek o leczenie odwykowe. Chcę oddać ojca na leczenie. Mam 17 lat
Re: jak umotywować wniosek o leczenie rodzica
Najlepiej jak skontaktujesz się bezpośrednio z kimś dorosłym - pedagog w szkole, zespół kuratorów, pracownik socjalny, lub bezpośrednio w poradni leczenia uzależnień. nie wiem jak będzie traktowany wniosek osoby małoletniej w sądzie lub na gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych.
poprostu napisać jak jest, prostymi słowami
w mojej gminie tym bardziej byłby rozpatrzony więc napisz prosto i złóż gdzie trzeba
nie musisz pisać, możesz zgłosić problem ustnie pracownikowi socjalnemu w Ośrodku Pomocy Społecznej i poprosić o szybką pomoc.Pracownik socjalny jest zobowiązany Twoją prośbę przyjąć pisząc Protokół Przyjęcia ustnego. Dalej pracownik przejmuje sprawę, jeśli stwierdzi, że matka nadużywa alkoholu powiadamia pisemnie instytucje do tego powołane, żeby rodzinie pomóc i mama żeby się leczyła. Możesz powiedzieć pedagogowi w szkole prosząc o pomoc.Wystarczy zadzwonić do Ośrodka Pomocy Społecznej . Jesteś młodziutką osobą nie musisz chodzić po urzędach.............. pisać.............. wystarczy zadzwonić do Ośrodka.
Oprócz jak umotywować wniosek o leczenie rodzica - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
wolne miejsca w MOS- ach
szkolenia w niedzielę
do ~para
grafik pracy
Rozliczenie wychowawcy przez dyrektora
czy pełnoletni może zostać w placówce interwencyjnej
Umowa z wychowankiem pełnoletnim
średni miesięczny koszt utrzymania wychowanka
Jak liczyć odpłatność za pobyt w placówce
Może dyrektorzy pochwalą się ile zarabiają w DDz i ich zastepcy?
wolne miejsce w dps
plan powrotu do rodziny
kasa za dobre odnoszenie się do wychowawców
dodatek trudnościowy i inne dodatki (KN)
żywienie pracowników w placówce opiekuńczo-wychowawczej
Widzenia z wnuczką w RDD